Mozaik
PROMOCIJA ALBUMA U NAŠEM SUSJEDSTVU

U Budimpešti besplatni koncert Stinga i Shaggyja
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Na Trgu heroja će promovirati zajednički album “44/786”, a izvest će i stare hitove

Dva dobitnika Grammyja i možda najneobičniji glazbeni duo trenutačno na sceni, Sting i Shaggy, dolaze u naše sudjedstvo, točnije u Budimpeštu, kako bi promovirali svoj zajednički album "44/786".

Turneja na kojoj su trenutačno dovest će ih na Trg heroja, gdje će održati besplatni koncert u subotu, 24. studenoga. Iako su mnogi fanovi, pa i kritičari, bili iznenađeni i pomalo zbunjeni kad je album objavljen ove godine, Sting i Mr. Boombastic danas imaju jedan od najbolje prodavanijih reggae albuma godine, a njihova turneja je više nego uspješna.

Mnogi će se zapitati što 66-godišnji britanski new wave veteran i bivši frontmen Policea ima zajedničko s 49-godišnjim jamajkanskim pop-reggae izvođačem, no njihova je suradnja uspjela. Tako će sljedeće subote Sting i Shaggy predstaviti svoj album na prekrasnom trgu u Budimpešti. Ulaz se neće naplaćivati, a publiku će prije njihovog dolaska zagrijati popularna mađarska pop-grupa Punnany Massif.

Sting je oduvijek volio Jamajku i reggae, a velik je broj pjesama svoje grupe Police obogatio elementima reggaea. Sada se vratio svojim korijenima i pokazalo se kako je Shaggy idealan suradnik za to. Čim su se upoznali, odmah su uspostavili sjajnu vezu, a pomogla je i golema doza poštovanja koje gaje jedan prema drugome. Prvo su snimili pjesmu "Don’t Make Me Wait", i potom shvatili da bi mogli snimiti i cijeli album. Tako je nastao "44/786", koji je dobio ime po britanskom i jamajkanskom pozivnom broju.

Turneja se pokazala uspješnom, a njih dvojica sjajno se zabavljaju na pozornici, zaigrano ubacujući stare hitove među svoje nove zajedničke pjesme, tako da se na njihovim koncertima mogu čuti Stingove pjesme kao "Every Breath You Take", "Englishman in New York", "Message in a Bottle", ali i Shaggyjeve "It Wasn’t Me", "Mr. Boombastic", i "Angel".

Besplatni koncert u Budimpešti 24. studenoga počinje u 18 sati, a njime se obilježava 30 godina mađarske lutrije Hatoslottó.

Tanja Kvorka
PRATEĆI BEND sastavljen je od GLAZBENIka OBOJICE PJEVAČA
U pratećem bendu na ovoj zajedničkoj europskoj turneji sviraju glazbenici obojice pjevača. Tako ćemo iz Stingovog benda vidjeti Dominica Millera (gitara), Josha Freesea (bubnjevi) i Rufusa Millera (gitara), ali i Shaggyjevu ekipu: Melissu Musique (back vokal), Genea Noblea (back vokal) i Kevona Webstera (klavijature). Ovih dana će nastupiti u poljskom Lodzu, 17. studenoga i u Gdanjsku 19. studenoga, ali u arenama, uz uobičajenu naplatu ulaznica.
Njiho dvojica imaju jedan od najbolje prodavanijih reggae albuma godine, a i turneja im je uspješna
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike