Ekonomija
URUČENE NAGRADE SIMPLY THE BEST

Nagrade Ivici i Marici i osječkoj Vinskoj mušici
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Nagrade su iz pet kategorija: ugostiteljstva, manifestacija, putničkih agencija, novih projekata i osoba

Na ovogodišnjem, 20. izdanju Turističke burze PUT, najstarijem hrvatskom B2B turističkom susretu koji se organizira u suradnji s DMK Vall 042 d.o.o., i Udrugom hrvatskih putničkih agencija, a okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelje turističkih usluga, hotelijere i restoratere te djelatnike sustava turističkih zajednica, dodijeljene su godišnje nagrade Simply the Best.Nagrade su dodijeljene u pet kategorija (ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, novi projekti i osoba), a među 50 nagrađenih pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora našli su se i predstavnici Osječko-baranjske županije. U kategoriji ugostiteljskih objekata, skupini smještajni objekti s ponudom dodatnih sadržaja u destinaciji, nagrađeno je seosko gospodarstvo Ivica i Marica iz Karanca, dok je u kategoriji Inovativni projekt u turizmu, realiziran u razdoblju 9./2017. do 8./2018., nagrađena osječka Vinoteka Vinska mušica, za inovativnost sadržaja i kreativan pristup prezentaciji i ponudi vina Slavonije i Baranje, čime je na osobit način obogaćena turistička ponuda grada Osijeka.
- Zadovoljni smo i ponosni. Našu priču gradimo već desetak godina, osluškivali smo potrebe naših gostiju i malo-pomalo obogaćivali našu ponudu - priča Nada Piljić iz karanačkog seoskog gospodarstva Ivica i Marica.
Ističe kako su svojevrsni spoj modernog i tradicionalnog, a objedinjen komfor i seosku idilu prepoznali su gosti s raznih krajeva svijeta, političari i biznismeni, ‘‘obični ljudi‘‘, individualci i grupe. Osim pukog smještaja i gastroponude, od drugih ih razlikuje mnoštvo popratnih sadržaja, od domaćih životinja, vožnje kočijom i iznajmljivanja bicikala, do šetnji obližnjom Baranjskom planinom, sportsko-rekreacijskih i ostalih sadržaja. Ne zaboravlja ni na partnerske odnose sa slavonsko-baranjskim OPG-ovima s kojima, podvlači, već desetak godina gradi sve ono što je sada u njihovoj ponudi. Nagrada Simply the best nije prva u ‘‘vitrinama‘‘ obitelji Piljić.
Nagrađeni su, naime, od HGK i Osječko-baranjske županije, nositelji su nagrade Sunce ruralnog turizma i ostalih.
Za razliku od Piljićevih, Ivani Draganić ovo je prva nagrada, i na to je jako ponosna. Više ih, naime, nije niti moglo biti. Njezina kušaonica vina i vinski bar Vinska mušica, naime, proradila je u veljači 2017. godine, prema je početak realizacije ove hvalevrijedne ideje počela nešto ranije.
- S obzirom na količinu uloženog truda u svojevrsno povezivanje lokalnih proizvoda, drago mi je što je ideja prepoznata i što je stigla prva nagrada - priča Ivana, naglašavajući kako se u Vinskoj mušici konzumiraju proizvodi nastali na ovim prostorima, bilo je da riječ o vinima slavonsko-baranjskog vinogorja, čajevima, siru i ostalom, a ovih će dana ponuda biti dodatno ‘‘pojačana‘‘ osječkim kraft pivom Legionar.
- Zamisao je da naši gosti, osim što kušaju proizvode, na neki način dožive ljude čije ime stoji iza proizvoda, da ga, jednostavno rečeno, predstavimo - objašnjava, naglašavajući kako se, unatoč činjenici što rade manje od dvije godine, u Vinsku mušicu gosti vraćaju, kako Osječani, tako i oni iz raznih krajeva Lijepe Naše kojima je ‘‘mušica‘‘ svojevrsna početna postaja u turističkom obilasku Slavonije i Baranje. Sudeći prema tamošnjem ambijentu i ljubaznosti, za očekivati je da će u Vinsku mušicu stići još brojne nagrade. Ivica Getto

Nagrade i u Veliku, Davor, S. Brod i Požegu
Za kvalitetu nagrađene su Ribarske večeri u Davoru koje raznolikošću obogaćuju ponudu Posavine i Slavonije. Nagrađen je i velički Najduži stol u Hrvata, koji pridonosi njegovanju etno i gastrobaštine, kao i Brodsko kolo, za kontinuiteta ove velike smotre foklora, dok je požeški TA Luks Bike adventure zaslužan za kreativan razvoj serije programa koji prezentiraju Požegu i Slavoniju kao biciklističku destinaciju. n
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana