Učionica
DIO ODLUKA S 1. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti 13. i 14. prosinca održava se 22. Smotra Sveučilišta u Osijeku s nekoliko novina
Objavljeno 19. studenog, 2018.

Na 1. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2018./2019., održanoj 30. listopada 2018., donesen je niz odluka, a izdvajamo najvažnije.

Senat je potvrdio izbor novih članova Senata iz redova nastavnika u znanstveno-nastavnom i umjetničko-nastavnom zvanju te predstavnika studenata.Temeljem odluka fakultetskih vijeća i Vijeća Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku za nove članove Senata potvrđeni su: izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, dekan, predstavnik humanističkih znanosti i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu; izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dekan, predstavnik tehničkih znanosti i Građevinskoga i arhitektonskoga fakulteta Osijek; prof. dr. sc. Damir Matanović, dekan, predstavnik društvenih znanosti i Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti u Osijeku te prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica, predstavnica umjetničkoga područja/ interdisciplinarnoga područja znanosti i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Nadalje, Senat je prihvatio Izvješće o provedbi Internoga natječaja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018. te donio Odluku o raspisivanju Natječaja za upis studenata (doktoranada) na poslijediplomski međusveučilišni interdisciplinarni studij Poduzetništvo i inovativnost koji se izvodi na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Na osnovi Izvješća Povjerenstva za programe cjeloživotnoga učenja članovi Senata izdali su suglasnosti za ustroj i izvedbu programa cjeloživotnoga učenja na Filozofskom fakultetu Osijek pod sljedećim nazivima: Program učenja njemačkoga jezika u svrhu visokoškolske nastave; Hrvatski jezik, povijest i kultura za strance te Pyton, računalno razmišljanje i programiranje.

Osim toga, prihvaćeno je Izvješće o upisima studenata u prvu godinu na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku u akademskoj 2018./2019.godini, i to preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija kao i diplomskih sveučilišnih studija. Odlučeno je i kako će se 22. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održati 13. i 14. prosinca 2018. na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek. Smotra Sveučilišta organizira se za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane u cilju pravodobnoga obavještavanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, sveučilišnim i stručnim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Osijeku, studentskome životu i o još mnogo drugih detalja. Na Smotri će se predstaviti 12 fakulteta (Ekonomski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski i arhitektonski fakultet, Katolički bogoslovni fakultet, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet i Strojarski fakultet), Akademija za umjetnost i kulturu i četiri odjela (Odjel za biologiju, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju i Odjel za matematiku). Predstavit će se i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Studentski centar u Osijeku i Slavonskom Brodu, sveučilišne ustanove čija djelatnost osigurava potreban standard visokoga obrazovanja, Studentski zbor i studentske udruge kao i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek. Novost u ovogodišnjem programu Smotre jest predstavljanje područja znanosti/umjetnosti predavanjima i radionicama pojedinih sastavnica Sveučilišta prema utvrđenom rasporedu. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku priprema budućim studentima publikaciju Vodič za buduće studente za akademsku godinu 2019./2020. koja će se besplatno dijeliti svim posjetiteljima Smotre.

K tomu, Senat je prihvatio Izvješće o Provedbi Erasmus programa međunarodne mobilnosti u akademskoj godini 2017./2018. Temeljem pozitivnoga mišljenja Odbora za financijsko poslovanje i proračun članovi Senata izdali su i suglasnost prof. dr. sc. Jurislavu Babiću, dekanu Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek, za potpisivanje Ugovora za odobreni projekt „Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije (POPI-WinCEco)“ u vrijednosti od 996.340 kuna.

(Sveučilište u Osijeku)
Vinko Vidmar, v. d. predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta

Budući da je dosadašnjem predsjedniku Stjepanu Ćurčiću istekao mandat predsjednika, Skupština Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku 5. listopada 2018. izabrala je Vinka Vidmara za v.d. predsjednika Studentskoga zbora Sveučilišta. Temeljem te odluke Senat Sveučilišta u Osijeku potvrdio je izbor Vinka Vidmara, predstavnika studenata, za novoga člana Senata.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike