Učionica
REZULTATI INTERNOGA NATJEČAJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU ZA PRIJAVU ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKIH I UMJETNIČKIH PROJEKATA UNIOS - ZUP 2018

Odobreno 38 novih znanstveno- istraživačkih i umjetničkih projekata
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je 5. travnja 2018. godine Interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina: Interdisciplinarni istraživački projekti, Istraživački projekti, Projekti s gospodarstvom i Projekti mladih istraživača.

Kriteriji za odabir UNIOS ZUP – 2018 projekata koji će se financirati i iznosi financiranja utvrđeni su prema: a) količini raspoloživih novčanih sredstava, b) ocjenama recenzenata, c) statusu projekata (projekti od posebne važnosti), d) broju prijavljenih projekata sa znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice. Evaluacija projekata obavljena je na osnovi recenzija dvaju recenzenata, i to jednoga recenzenta sa Sveučilišta u Osijeku i jednoga s institucije koja nije sastavnica Sveučilišta. Imenovan je panel sastavljen od prodekana/zamjenika pročelnika za znanost koji su dali svoje mišljenje o procesu evaluacije i prijavljenim projektnim prijedlozima. Projekti su prošli administrativnu provjeru, svaki je projekt morao imati pisanu potporu sastavnice i uklapati se u njezine strateške razvojne ciljeve, sastavnice su mogle istaknuti projekte koji su im posebno važni za razvoj i rangirani su na osnovi ocjena recenzenata.

Sveučilište je zaprimilo ukupno 119 projektnih prijedloga znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta. Senat je Sveučilišta 30. listopada 2018. donio Odluku o financiranju 38 znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekta znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta temeljem Internoga natječaja UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina projekata. Njihov je raspored prikazan u tablici.
Sonja VILA, Dragica STEINDL
Možda ste propustili...

STUDIJSKI POSJET STUDENATA SPECIJALISTIČKOGA STUDIJA ART TERAPIJE SAD-U

Na konferenciji u Miamiju predstavljen osječki specijalistički poslijediplomski studij Art terapije

PREDSTAVNICI SVEUČILIŠTA U PERUGI POSJETILI SVEUČILIŠTE U OSIJEKU I FILOZOFSKI FAKULTET OSIJEK

Ojačane akademske veze Osijeka i talijanske Perugie

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva