Učionica
REZULTATI INTERNOGA NATJEČAJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU ZA PRIJAVU ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKIH I UMJETNIČKIH PROJEKATA UNIOS - ZUP 2018

Odobreno 38 novih znanstveno- istraživačkih i umjetničkih projekata
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je 5. travnja 2018. godine Interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina: Interdisciplinarni istraživački projekti, Istraživački projekti, Projekti s gospodarstvom i Projekti mladih istraživača.

Kriteriji za odabir UNIOS ZUP – 2018 projekata koji će se financirati i iznosi financiranja utvrđeni su prema: a) količini raspoloživih novčanih sredstava, b) ocjenama recenzenata, c) statusu projekata (projekti od posebne važnosti), d) broju prijavljenih projekata sa znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice. Evaluacija projekata obavljena je na osnovi recenzija dvaju recenzenata, i to jednoga recenzenta sa Sveučilišta u Osijeku i jednoga s institucije koja nije sastavnica Sveučilišta. Imenovan je panel sastavljen od prodekana/zamjenika pročelnika za znanost koji su dali svoje mišljenje o procesu evaluacije i prijavljenim projektnim prijedlozima. Projekti su prošli administrativnu provjeru, svaki je projekt morao imati pisanu potporu sastavnice i uklapati se u njezine strateške razvojne ciljeve, sastavnice su mogle istaknuti projekte koji su im posebno važni za razvoj i rangirani su na osnovi ocjena recenzenata.

Sveučilište je zaprimilo ukupno 119 projektnih prijedloga znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta. Senat je Sveučilišta 30. listopada 2018. donio Odluku o financiranju 38 znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekta znanstveno-nastavnih sastavnica i umjetničko-nastavne/znanstvene sastavnice Sveučilišta temeljem Internoga natječaja UNIOS - ZUP 2018 u okviru četiriju skupina projekata. Njihov je raspored prikazan u tablici.
Sonja VILA, Dragica STEINDL
Možda ste propustili...

DIO ODLUKA SA 6. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Proslava Dies Academicus, Dana Sveučilišta u Osijeku, održat će se 28. i 29. svibnja 2019.

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK DOMAĆIN ŠPANJOLSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

FAZOS posjetili budući vrtlari i cvjećari iz Katalonije

CROMSIC OSIJEK ORGANIZIRANJEM RADIONICA NADOPUNJUJE ZNANJE BUDUĆIM LIJEČNICIMA

Učili kirurški šivati, vadili krv i upoznavali se s ultrazvukom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa