Učionica
SENAT SVEUČILIŠTA U OSIJEKU POTVRDIO IZBOR PRVE ČELNICE NOVE USTANOVE

Prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
Objavljeno 19. studenog, 2018.
U skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku, Senat je na sjednici održanoj 30. listopada 2018. potvrdio izbor prof. dr. sc. Helene Sablić Tomić za dekanicu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Na Izbornoj sjednici koja je održana 10. listopada 2018. od ukupnog broja članova Vijeća Akademije (31 član), nazočno je bilo 29 članova. Nakon provedenoga tajnoga glasovanja utvrđeni su rezultati glasovanja i prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić kao jedina kandidatkinja u postupku izbora dekana dobila je 28 glasova. U skladu s navedenim rezultatima glasovanja utvrđeno je da je natpolovičnom većinom glasova Vijeća Akademije izabrana za dekanicu AUK-a za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. Dokumentacija o provedenom postupku izbora dekana na Akademiji dostavljena je Odboru za statutarna i pravna pitanja koji je Zaključkom od 18. listopada 2018. utvrdio da je postupak izbora dekana proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku i Privremenim Statutom Akademije. S obzirom na činjenicu da je Akademija novoosnovana umjetničko/znanstveno-nastavna sastavnica, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić izabrana je za prvu dekanicu AUK-a u prvom četverogodišnjem mandatu, a mandat joj započinje 1. studenoga 2018.

(Sveučilište u Osijeku)
Možda ste propustili...

CROMSIC OSIJEK ORGANIZIRANJEM RADIONICA NADOPUNJUJE ZNANJE BUDUĆIM LIJEČNICIMA

Učili kirurški šivati, vadili krv i upoznavali se s ultrazvukom

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK DOMAĆIN ŠPANJOLSKIM SREDNJOŠKOLCIMA

FAZOS posjetili budući vrtlari i cvjećari iz Katalonije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa