Učionica
SENAT SVEUČILIŠTA U OSIJEKU POTVRDIO IZBOR PRVE ČELNICE NOVE USTANOVE

Prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić dekanica Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
Objavljeno 19. studenog, 2018.
U skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku, Senat je na sjednici održanoj 30. listopada 2018. potvrdio izbor prof. dr. sc. Helene Sablić Tomić za dekanicu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Na Izbornoj sjednici koja je održana 10. listopada 2018. od ukupnog broja članova Vijeća Akademije (31 član), nazočno je bilo 29 članova. Nakon provedenoga tajnoga glasovanja utvrđeni su rezultati glasovanja i prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić kao jedina kandidatkinja u postupku izbora dekana dobila je 28 glasova. U skladu s navedenim rezultatima glasovanja utvrđeno je da je natpolovičnom većinom glasova Vijeća Akademije izabrana za dekanicu AUK-a za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. Dokumentacija o provedenom postupku izbora dekana na Akademiji dostavljena je Odboru za statutarna i pravna pitanja koji je Zaključkom od 18. listopada 2018. utvrdio da je postupak izbora dekana proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta u Osijeku i Privremenim Statutom Akademije. S obzirom na činjenicu da je Akademija novoosnovana umjetničko/znanstveno-nastavna sastavnica, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić izabrana je za prvu dekanicu AUK-a u prvom četverogodišnjem mandatu, a mandat joj započinje 1. studenoga 2018.

(Sveučilište u Osijeku)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Postignuta prosječna ocjena na razini cijeloga Sveučilišta za nastavnike i suradnike iznosi čak 4,623

2

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

3

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek