Učionica
AKTIVNOSTI CENTRA ZA OSIGURANJE I UNAPRJEĐENJE KVALITETE VISOKOGA OBRAZOVANJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Proširena ponuda skupnih radionica namijenjenih karijernom savjetovanju osječkih studenata
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Centar za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete visokoga obrazovanja Sveučilišta u Osijeku već dulje vrijeme studentima pruža usluge karijernoga savjetovanja kao jednu od svojih brojnih aktivnosti.

Nedavno je Centar proširio ponudu skupnih radionica namijenjenih karijernom savjetovanju te su, uz pojedinačno savjetovanje studenata, sada u ponudi četiri teme skupnih radionica. To su:

Pisanje životopisa i motivacijskog pisma

Pisanje kvalitetnoga, sadržajnoga i odgovarajućega životopisa prvi je korak pri prijavi za stipendiju, mobilnost ili posao. Karijerne savjetnice daju upute, smjernice i savjete kako napisati životopis te što treba sadržavati motivacijsko pismo.

Kako se uspješno predstaviti na razgovoru s poslodavcem?

Razgovor s mogućim poslodavcem gotovo je uvijek popraćen tremom i visokom razinom stresa. Kako se pravodobno pripremiti za taj važan događaj, što ponijeti, kako se odjenuti, što reći? Kako smanjiti stres? Riječ je o interaktivnom savjetovanju na kojem se studentima nude praktični savjeti i odgovori na brojne nedoumice.

Upravljajmo svojim vremenom

Radionica odgovara na mnoga pitanja: „Kako se organizirati? Kako posložiti karijerne i osobne prioritete? Kako prepoznati kradljivce vremena i uspješno ih eliminirati?“ Dobra organizacija vremena ključ je uspješnoga studiranja.

Prezentacijske vještine

Izvrsna prezentacija jedan je od najvažnijih čimbenika uspjeha. Kako uspješno predstaviti sebe, svoju ideju, stručnu temu? Kako osmisliti prezentaciju, zadržati pozornost publike, ostaviti dobar dojam? Radionica pruža odgovore na navedena pitanja, a uz malo samostalnoga uvježbavanja studenti će usvojiti tu vještinu i biti sigurniji u predstavljanju svojega rada.

Trajanje je radionica od 50 do 70 minuta, namijenjene su skupinama od 15 do 25 studenata i potpuno su besplatne za sve studente Sveučilišta u Osijeku.
Višnja SAK BOSNAR
ODRŽAVANJE radionica na matičnim sastavnicama

Postoji još jedna novina – s obzirom na to da se u fokusu karijernoga savjetovanja nalazi student, Centar je odlučio održavanje skupnih radionica ponuditi studentima izravno na njihovim matičnim sastavnicama. Tako studenti nove vještine stječu na ugodniji, brži i pristupačniji način u poznatom okruženju.
Možda ste propustili...

ZANIMLJIVA IZLOŽBA ORGANIZIRANA U SKLOPU MJESECA HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Korisnici i posjetitelji GISKO-a upoznali se s kazališnim životom Osijeka

U OSIJEKU ODRŽAN 8. IEEE CROATIAN STUDENT AND YOUNG PROFESSIONAL CONGRESS (CROSYP)

Na FERIT-u i u BIOS-u okupili se studenti i mladi profesionalci

SUSRET PREDSTAVNIKA KULTURNIH INSTITUCIJA OSIJEKA I NOVOG SADA U CILJU IZGRADNJE PARTNERSTAVA I SURADNJE

Sveučilište u Osijeku i kao mjesto međunarodnih kulturnih susreta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva