Učionica
NOVA SEZONA SVEUČILIŠNIH STUDENTSKIH ŠPORTSKIH NATJECANJA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Otvaranjem nadmetanja u futsalu počelo Sveučilišno športsko prvenstvo
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Sveučilišno športsko prvenstvo u akademskoj 2018./2019. godine na Sveučilištu u Osijeku započelo je 13. studenoga 2018. otvaranjem natjecanja u futsalu za studentice i studente.

Ta će se natjecanja održavati u Nastavno-športskoj dvorani Jug, a uključeno je ukupno sedam ženskih i 12 muških ekipa. Dana 30. studenoga 2018. održava se i sveučilišno prvenstvo u plivanju, s kojim će usporedno započeti prvenstvo u rukometu za studentice i studente. Nadmetanja u okviru SŠP-a traju do 13. prosinca, a nastavljaju se u siječnju. Ove godine studenti će se natjecati i u košarci, rukometu, nogometu, šahu, stolnom tenisu, tenisu, bilijaru, pikadu, kuglanju, a predloženi su i badminton i atletika. I ove se sezone očekuje nastup oko 1000 studenata koji će se boriti za svoje fakultete i sveučilišne odjele te tražiti svoja mjesta u reprezentacijama Sveučilišta kojima slijede nastupi na poluzavršnicama državnih natjecanja te na glavnom športskom sveučilišnom studentskom događaju u 2019. godini – Unisport Finalsu u Rovinju.

Na državnoj su razini u pripremi nastupi plivača i vaterpolista na državnome prvenstvu u Vukovaru te nastup državnih prvaka, futsal reprezentacije u Unisport futsal ligi. Također, tri državna športska prvaka sa Sveučilišta u Osijeku – sveučilišne reprezentacije u košarci (studentice) te futsalu i odbojci (studenti) – idućega ljeta očekuju nastupi na europskim prvenstvima u Poljskoj, Portugalu i Srbiji.
Igor Salajić
Možda ste propustili...

POTVRĐEN NOVI MANDAT AKTUALNOJ RAVNATELJICI GRADSKE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE OSIJEK

Dubravka Pađen-Farkaš ravnateljica GISKO-a do 2023. godine

IGOR ILIĆ PREDSJEDNIK STUDENTSKOGA ZBORA FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU

„Proces stjecanja znanja u našim zanimanjima ne prestaje onoga dana kada diplomiramo“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva