Učionica
DOPRINOS MEĐUNARODNOJ SURADNJI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Znanstvenici s nekoliko sastavnica Sveučilišta u posjetu Izraelu
Objavljeno 19. studenog, 2018.
U razdoblju od 7. do 11. listopada 2018. skupina je znanstvenika sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz skupinu predstavnika gospodarstvenika grada Osijeka te predstavnika osječke gradske uprave, u organizaciji Rotary kluba Osijek posjetila četiri najvažnija sveučilišta u Izraelu.

U sklopu toga studijskog posjeta osječko je izaslanstvo posjetilo Sveučilište Bar-Ilan, Sveučilište Tel Aviv, Sveučilište Technion i Sveučilište Ben Gurion Negev kao i tzv. startup hubove u gradovima Rishon LeZion i Tel Aviv.

Studijskomu je posjetu izraelskim sveučilištima cilj potaknuti razvoj znanstveno-istraživačke i gospodarske suradnje između Osijeka i Izraela. Dodatni su ciljevi bili uspostava mobilnosti nastavnika, suradnika i studenata Sveučilišta u Osijeku sa sveučilištima koja su bila obuhvaćena tim posjetom te razvijanje projektnih partnerstava za buduće zajedničko prijavljivanje na različite europske natječaje. Sve je potaknuto činjenicom da je Država Izrael ravnopravan partner u Erasmus programu što je prepoznato kao velika prilika za Sveučilište u Osijeku. Uz to, izraelska su sveučilišta vrlo uspješna u povlačenju sredstava iz programa Obzor čime se otvara mogućnost da, u suradnji s njima, i osječki znanstvenici u većoj mjeri budu uključeni u velike međunarodne znanstvene projekte toga programa. Osječki gospodarstvenici i predstavnik Grada Osijeka posebno su proučavali organizaciju te iskustva startup hubova kako bi se slični modeli primjenjivali i u Osijeku. Posebno značenje tom studijskom posjetu dao je i susret s mr. sc. Veselom Mrđen Korać, izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom RH u Državi Izrael.
Tomislav Levak
Predstavnici osječke akademske zajednice

Predstavnici osječke akademske zajednice bili su: izv. prof. dr. sc. Željko Pavić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskoga fakulteta, izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, prodekanica za nastavu i studente Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) te s Medicinskoga fakulteta Osijek: dekan prof. dr. sc. Jure Mirat, prodekanica za nastavu i studente prof. dr. sc. Ljubica Glavaš-Obrovac te prof. dr. sc. Maja Miškulin i doc. dr. sc. Ivan Miškulin.
Možda ste propustili...

UPRAVA FAKULTETA AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK U POSJETU RUSIJI

Potpisani ugovori o različitim oblicima suradnje između Osijeka i Rjazanja

PROVEDEN JAVNOZDRAVSTVENO-EDUKATIVNI PROJEKT „RURALNO ZDRAVLJE U BILJU“

Studenti preventivno mjerili krvni tlak i glukozu u krvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva