Učionica
PROSLAVLJENA OBLJETNICA NAJSTARIJE SASTAVNICE OSJEČKOGA SVEUČILIŠTA

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek obilježio 58 godina rada i aktivnosti
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Dana 18. listopada 2018. održana je svečana sjednica Fakultetskoga vijeća Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, i to povodom 58. obljetnice osnutka i rada te visokoškolske ustanove.

Donedavno Poljoprivredni fakultet u Osijeku, a danas Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, osnovan je 18. listopada 1960. godine kao Visoka poljoprivredna škola što je ujedno bilo i prvo visokoškolsko učilište u Osijeku još od 18. stoljeća i ukinuća franjevačkoga Teološkoga fakulteta. Svečana sjednica otvorena je pozdravnim govorom dekana prof. dr. sc. Krunoslava Zmaića. Osim dekana, pojedinačna izvješća o radu u prošloj akademskoj godini iznijeli su prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Lončarić, prodekan za znanost i poslijediplomske studije prof. dr. sc. Zvonko Antunović, prodekanica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Vlatka Rozman te prodekan za razvoj pokušališta i transfer tehnologija doc. dr. sc. Mato Drenjančević. Nakon toga nazočni su imali priliku pogledati premijernu projekciju filma o Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Dekan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić dodijelio je mnogobrojne nagrade svojim uspješnim studentima, nastavnicima kao i vanjskim suradnicima te umirovljenicima. Svečanu je sjednicu svojom nazočnošću uveličao i rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac, primivši Povelju za izniman doprinos u razvoju i promociji Fakulteta i agronomske struke.
Vlatka ROZMAN, Daniel HAMAN
Možda ste propustili...