Učionica
MEĐUNARODNA STUDENTSKA KIPARSKA RADIONICA JARČEVAC

Studenti realizirali i predstavili radove izrađene u drvetu
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Međunarodna studentska kiparska radionica Jarčevac i ove je godine uspješno organizirana u suradnji s Hrvatskim šumama i Studentskim zborom Sveučilišta u Osijeku, i to od 22. do 28. listopada 2018.

Deseta po redu radionica održana je u šumi Jarčevac kod mjesta Petrijevci u blizini Valpova. Tijekom proteklih godina radionica se razvila u respektabilnu manifestaciju, a ove su godine sudjelovali studenti diplomskih i preddiplomskih studija Odsjeka za likovnu umjetnost osječke Akademije za umjetnost i kulturu: Stella Kovačević, Klara König, Mihaela Podboj, Marija Josipović, Mislav Tadić i Jovan Ranković, student Akademije umetnosti Novi Sad. Voditeljica ovogodišnje radionice bila je umjetnička suradnica Margareta Lekić, a asistentica voditeljice Josipa Stojanović. Studenti su u tjedan dana radionice realizirali radove u zahtjevnom materijalu kao što je drvo te su kroz njega definirali svoje likovne i umjetničke koncepte, a ujedno su stekli nova znanja o materijalu te alatima za njegovu obradu i zaštitu.

Nakon radionice predstavljanje radova održano je 3. studenoga 2018. u prostoru Art kluba Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. Studenti su predstavili svoje umjetničke radove koje su izradili u drvu, a izložbu su za vrijeme trajanja, do 10. studenoga 2018., posjetili brojni građani. Upravo takav način predstavljanja od velike je važnosti za studente jer prvi su put svoj uložen trud i rad predstavili široj javnosti.
Margareta LEKIĆ
Možda ste propustili...