Učionica
POVIJESNI USPJEH NA MEĐUNARODNOM STUDENTSKOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE

Studentica Odjela za matematiku Iva Petovari osvojila srebrnu medalju
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Na ovogodišnjem međunarodnom studentskom natjecanju iz matematike IMC - International Mathematics Competition Sveučilište u Osijeku predstavljala se studentica Odjela za matematiku Iva Petovari (peta godina nastavničkoga studija Matematike i informatike) i postigla izvanredan rezultat osvojivši srebrnu medalju.

IMC je međunarodno natjecanje s dugom tradicijom, a u njemu redovito sudjeluje više od triju stotina studenata iz svih krajeva svijeta. Ove se godine natjecanje održavalo od 22. do 29. srpnja, a okupilo je oko 350 matematičara sa 70 različitih sveučilišta iz 50-ak različitih zemalja. Iva je Petovari u Bugarsku putovala pod vodstvom doc. dr. sc. Snježane Majstorović koja je ujedno i koordinatorica priprema za studentska natjecanja iz matematike. Sjajan uspjeh rezultat je velikoga truda i rada. Cijele se akademske godine studentica pripremala za natjecanje, i to u okviru organiziranih priprema koje se od 2015. redovito održavaju na Odjelu za matematiku. Svakoga je tjedna učila rješavati zanimljive problemske zadatke iz matematičke analize, linearne algebre, kombinatorike, teorije brojeva, geometrije i algebre. Osvajanje srebrne medalje ujedno je i najbolji rezultat s natjecanja u povijesti osječkoga Odjela za matematiku.

Koliko se Odjel za matematiku brine i potiče darovitost svojih studenata, može se vidjeti i na primjeru novoga izbornog kolegija Matematička natjecanja koji je krenuo ove akademske godine, upravo na prijedlog doc. dr. sc. Snježane Majstorović. Riječ je o kolegiju koji će pripremati nadarene studente za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima iz matematike. Upisati ga mogu studenti druge i treće godine preddiplomskoga studija, ali i drugi zainteresirani studenti koji žele otkriti svoj matematički potencijal. Novi će kolegij studente poticati i na samostalan rad, razvijanje natjecateljskoga duha i širenje matematičke kulture.
Snježana MAJSTOROVIĆ
Možda ste propustili...

NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU GOSTOVAO MINISTAR FINANCIJA RH DR. SC. ZDRAVKO MARIĆ

„Kako smo postigli investicijski rejting?“

VELIKO PRIZNANJE NASLOVNOJ ASISTENTICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Lidija Barić, dr. med., dobitnica godišnje nagrade „Za žene u znanosti“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa