Učionica
ODRŽAVANJEM RADIONICE U ŽUPANJI ZAPOČETA ZNANSTVENO-STRUČNA SURADNJA FERIT-A OSIJEK I GWC-A

„Održivo gospodarenje otpadom i kružno gospodarstvo u Hrvatskoj“
Objavljeno 19. studenog, 2018.
U Županji je 26. rujna 2018. održana prva radionica za razradu strategija u sklopu izvozne inicijative „Environmental Protection – Made in Germany“ Saveznoga ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU) na temu „Održivo gospodarenje otpadom i kružno gospodarstvo u Hrvatskoj“.

Fokus radionice bio je definiranje prioriteta, očekivanja, ciljeva i potreba za potporom. Na radionici je sudjelovalo preko dvadeset aktera iz komunalnih poduzeća i lokalnih uprava slavonske regije kao i predstavnik Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek. U sklopu radionice započeta je znanstveno-stručna suradnja između FERIT-a i GWC-a (Global WtERT Council). WtERT je međunarodna tehnička mreža koja povezuje inženjere, znanstvenike i menadžere iz industrije i sveučilišta u cilju unaprjeđenja održivoga gospodarenja otpadom na globalnoj razini. Suradnja je, na prijedlog Wernera Bauera, predstavnika GWC-a, započeta sudjelovanjem na županjskome projektu. Jedan od zadanih smjerova aktivnosti suradnje FERIT-a Osijek i GWC-a jest angažiranje na budućim projektima održivoga gospodarenja otpadom u RH. Zajednički je cilj te suradnje pronalaženje najbolje raspoložive tehnologije za obradu različitih otpadnih materijala, provođenje znanstvenih istraživanja te podjela informacija kroz otvorenu web platformu koja omogućuje pristup znanstvenom i tehnološkom znanju. Dodatne informacije mogu se dobiti na poveznici: https://www.wtert.net/news/154/Cooperation-with-Croatia.html.
Goran ROZING
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ALICJA AURIGA, DOKTORANDICA S WEST POMERANIAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY IN SZCZECIN (POLJSKA) NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Ljudi u Osijeku i na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti uvijek su spremni izići u susret

2

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

3

VŠMTI

Studirajte na Visokoj školi Virovitica