Učionica
STUDIJSKI POSJET STUDENATA SPECIJALISTIČKOGA STUDIJA MUZIKOTERAPIJE NORDOFF-ROBBINS CENTRU U LONDONU

Stekli uvid u primjere i standarde kliničke prakse muzikoterapije
Objavljeno 19. studenog, 2018.

Studenti posljednje godine specijalističkoga studija Kreativne terapije Akademije za umjetnost i kulturu, smjer Muzikoterapija, s voditeljicom doc. dr. sc. Anom Katušić proveli su u okviru studijskoga posjeta tri dana u Nordoff-Robbins Music Therapy Foundation Center u Londonu.

Posjet je organizirao i vodio muzikoterapeut i voditelj kliničke prakse u Nordof-Robbins centru Dave Thorpe. Svoja su iskustva kliničkoga rada sa studentima podijelili i drugi muzikoterapeuti iz istoga Centra. Program studijskoga posjeta obuhvatio je pregled diplomskih, odnosno tzv. master programa muzikoterapije u Nordoff-Robbins centru, zatim organizaciju usluga muzikoterapije koje pružaju u zajednici kao i upoznavanje s njihovim istraživačkim projektima te bogatom knjižnicom. Aktivnosti posjeta također su uključile i opservaciju muzikoterapije s klijentima koju su studenti analizirali s terapeutima kroz pristup mikroanalize u muzikoterapiji. Studijskim posjetom stekao se sveobuhvatniji uvid u primjere i standarde kliničke prakse Nordoff-Robbins muzikoterapije s različitim populacijama.

Kreativnu primjenu glazbe u zajednici studenti su iskustveno doživjeli aktivnim sudjelovanjem u probi zbora koja se održava jednom tjedno u Centru, a okuplja bivše korisnike usluga muzikoterapije, muzikoterapeute, zaposlenike Centra i članove zajednice. Poseban doživljaj bila je radionica skupnoga muziciranja gdje su se hrvatski studenti tehnikama improvizacije upoznali i sa studentima prve godine studija muzikoterapije u Nordoff-Robbins centru. Taj je posjet bio inspiracijska nota za pohađanje posljednjega semestra studijskoga programa Muzikoterapija.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...

U OSIJEKU ODRŽAN 8. IEEE CROATIAN STUDENT AND YOUNG PROFESSIONAL CONGRESS (CROSYP)

Na FERIT-u i u BIOS-u okupili se studenti i mladi profesionalci

PROF. DR. SC. DAMIR MATANOVIĆ DEKAN FAKULTETA ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI U OSIJEKU

„Stvaramo Fakultet kao poželjno mjesto za studiranje, rad i suradnju“

MJESEC HRVATSKE KNJIGE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU OSIJEK

Radionica „Glagoljica za početnike od srednjega vijeka do danas“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva