Sport
PRVA HMNL

Prekid crnog niza traže protiv bivšeg kapetana
Objavljeno 16. studenog, 2018.
U sastavu današnjeg gosta Zrinjevca Uspinjače bivši je kapetan Osijek Kelmea Gordan Duvančić

Pred Osijek Kelmeom je još jedan vrlo zahtjevan prvoligaški ispit. Večeras u Zrinjevac stiže Uspinjača Gimka koja pripada krugu onih momčadi koje imaju visoke ambicije, pa nema dvojbe kako u Osijek stiže po pobjedu.


Momčad Marina Smoje, pak, u teškim je problemima. Nakon pobjede na premijeri protiv novog prvoligaša Jesenja upali su Osječani u "crnu rupu" i doživjeli pet uzastopnih poraza čime su se doveli u vrlo tešku poziciju kada je u pitanju bitka za prvoligaški život. Sada im je doslovce važan baš svaki bod, a raspored im uopće ne olakšava poziciju. Problem Smojine momčadi je u širini rotacije, jer već je postalo pravilo prema kojem momčad prvi dio susreta odradi sasvim dobro, pa doživi krah u drugom dijelu.


- To nam se dogodilo i protiv Futsal Dinama. U prvom poluvremenu smo poveli, mogli smo imati i uvjerljiviju prednost, a u nastavku nas je stigao umor jer igramo sa 6-7 igrača, što je premalo za ovu razinu. Nemamo mogućnosti rotirati igrače kako bismo zadržali visok ritam, i to plaćamo porazima - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.


Na tom se planu ništa neće promijeniti ni protiv Zagrepčana. Kod njih u sastavu igra onaj koji bi Smoji u ovom trenutku došao kao melem na ranu - dojučerašnji kapetan Osijek Kelmea Gordan Duvančić. No, sve su to sporedne priče, jer ono što bi Dakića i društvo trebalo zanimati u ovom trenutku bilo bi - kako doći do bodova i bar malo popraviti stanje na ljestvici. Naime, svi konkurenti osvajaju bodove, pa postoji objektivna opasnost da Osječani već u polusezoni ostanu u bodovnom zaostatku koji neće moći nadoknaditi u drugom dijelu sezone.


- Pozicija u kojoj se nalazimo doista je delikatna, ali mislim kako to nije nužno naglašavati. Igrači su svjesni situacije, Uspinjaču smo na uoči sezone možda doživljavali kao izravnog konkurenta za pozicije u sredini tablice. No, njihovi dosadašnji rezultati pokazali kako su kvalitetnija momčad od nas. No, mi se nemamo pravo razmišljati na taj način. Svaki bod nam je zlata vrijedan i zato za pobjede moramo početi ginuti ako treba - zaključuje trener osječkih malonogometaša.


U trenutačnom odnosu snaga bilo bi pretenciozno reći kako Osijek Kelme nema izbora u toj utakmici. Objektivno, zagrebačka momčad je jača, ali ako se poklope neki detalji osvajanje tri boda protiv njih nije baš nemoguća misija. Presudno bi mogla biti realizacija. Osječani stvaraju dovoljno prilika za pogotke, ali nevjerojatno je što su dosad bili u stanju sve promašiti, pa ako se to promijeni, tko zna...
Susret Osijek Kelme - Uspinjača Gimka u dvorani Zrinjevac počinje u 20 sati.
Dalibor Keler
Možda ste propustili...

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike