Regija
PROJEKT "NEŠTO SE DOBRO KUHA"

Otvorena moderna kuhinja, zaposlene su još četiri osobe
Objavljeno 15. studenog, 2018.
VELIKA - Udruga Veličanka trenutačno provodi nekoliko projekata financiranih iz sredstava iz fondova Europske unije.
Ukupno je Udruga Veličanka do sada imala 83 djelatnika, a realizacijom novog projekta "Nešto se dobro kuha" zaposlena su još četiri nova djelatnika. Kao i u prijašnjim projektima zaposlene su četiri teško zapošljive osobe koje su prije zapošljavanja prošle prekvalifikaciju za potrebna zanimanja - kuhar i vozač. Ukupna realizacija projekata Udruge Veličanka ovim projektom penje se na više od deset milijuna kuna.


Projektom "Nešto se dobro kuha" nabavljena je nova, moderna kuhinja, u kojoj će se moći kuhati svakodnevno, procjenjuje se, i više od stotinu obroka. Ovi obroci potom će se dostavljati osobama starijim od 65 godina, i to na cijelom području Požeštine.


- Ukupna vrijednost projekta je 684 tisuće kuna, a nabavljena je nova kuhinja u vrijednosti 500 tisuća kuna. Zahvaljujem Općini Velika koja nam je omogućila da se smjestimo u zgradi stadiona, jer ovdje imamo idealne uvjete za rad kuhinje i nužni restoranski dio. Evo, već na početku imamo 54 obroka dnevno koja kuhamo i odvozimo do naših korisnika, no interesa i upita imamo svakodnevno, tako da se nadam da ćemo uskoro popuniti naše kapacitete do 120 obroka. Obroke osiguravamo isključivo za našu ciljnu skupinu, a to su osobe starije od 65 godina. Cijena dovezenog obroka u kuću korisnika iznosi 18 kuna. Taj iznos plaćaju sami korisnici, ili netko drugi u ime njih. Kad kažemo netko drugi, to mogu biti i centri za socijalnu skrb, lokalna samouprava, ili lokalne udruge civilnog društva koje se brinu za stariju populaciju. Obroci se kuhaju svaki dan, pa i subotom i nedjeljom, osim najvećih blagdana i državnih praznika - istaknuo je predsjednik Udruge Veličanka Stanko Raguž.


Predsjednik Raguž i sam kaže kako je ugodno iznenađen što su uspjeli realizirati nekoliko ovako dobrih projekata. Zbog toga Raguž zahvaljuje svima koji su to omogućili Udruzi Veličanka - od Poduzetničkog centra Garešnica, koji im je izradio projekte, i, naravno, do Općine Velika, s kojom odlično surađuju, pa do svih zaposlenika u Udruzi koji su postali stvarno dobar tim.
Zainteresirani za topli obrok i dostavu u njihovu kuću mogu se javiti na broj 091/2330-340, ili na broj 098/9022-342. Mogu se naručiti i obroci za dijabetičare. AGM Kruna
Cijela zgrada na stadionu je u funkciji
Izuzetno zadovoljan što se na području općine realizira još jedan ovakav projekt, bio je i prvi čovjek općine, načelnik Velike Vlado Boban, posebice zato što je još jedna udruga i još jedan projekt našao svoj krov nad glavom u objektu Nogometnog stadiona. Podsjetimo, njega je Općina kupila prije godinu dana te ga spasila od daljnjeg propadanja. "Cijela zgrada stadiona sada je u funkciji, ovdje smo preselili i općinsku upravu, ovdje su sada događanja, mislim da je ovo i bolja lokacija od prvobitno planirane u Društvenom domu. Ispunili smo i cilj te uspjeli zaposliti nekoliko osoba, i zato mislima da su nam krajnji korisnici zadovoljni. Udrugu Veličanka mi smatramo svojim poduzetničkim centrom i nadam se da će biti još zapošljavanja, posebno mladih i školovanih, ali i onih teže zapošljivih kojima ne treba mnogo do mirovine. Budućnost je još da ovu kuhinju povežemo s našim poljoprivrednicima i mještanima koji proizvode hranu i ostalo što je potrebno za rad ove kuhinje te da to bude dodatni doprinos", rekao je Boban.
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike