Regija
USPJEŠNO ZAVRŠEN PLANINARSKI TJEDAN

Našičanima predstavljene ljepote Mont Blanca, Alpi i Južnog pola
Objavljeno 16. studenog, 2018.
NAŠICE - Završen je XVII. Planinarski tjedan u Našicama, tradicionalna manifestacija koja prezentira planinarstvo i aktivnosti Planinarskog društva Krndija iz Našica. Manifestacija pridonosi popularizaciji planinarstva kao jedne od najzdravijih i najljepših aktivnosti koja uključuje kretanje, sport, turizam, kulturno-povijesne znamenitosti te predivne krajolike i nedostupne krajeve.

Hrvoje Tržić, predsjednik PD-a Krndija, koji je, uz Grad Našice, organizator ove manifestacije, kaže kako je iznimno zadovoljan ovogodišnjim izdanjem Planinarskog tjedna koji je bio u znaku gostovanja najzvučnijih imena hrvatskih i svjetskih outdoor sportova, alpinizma, ekspedicionizma, pustolovina i adrenalinskih sportova.

- Ovogodišnja manifestacija bila je vrlo uspješna i pamtit ćemo je po prezentacijama ekspedicijskih aktivnosti vezanih uz planinarenje i alpinizam. Sva predavanja bila su vezana uz krajeve na koje samo rijetki planinari dolaze – rekao nam je Tržić.

Istaknuo je kako su se on i dopredsjednik PD-a Krndija Franjo Matasić ove godine popeli na Mont Blanc, najviši vrh Alpa i drugi najviši vrh Europe te ostvarili veliki individualni i društveni sportski uspjeh, jer se u Planinarskom društvu Krndija nitko 20 godina nije penjao na te visine. Svoj ekspedicijski uspjeh Tržić i Matasić proslavili su zanimljivim predavanjem.

U ovogodišnjem Planinarskom tjednu predstavio se i Davor Rostuhar koji je planinarima prenio dojmove s ekspedicije na Južni pol koja je trajala 48 dana. Rostuhar je do Južnog pola pješačio 1200 kilometara.

Planinari su upoznali i ljepote visokih Alpi i njenih vrhova na predavanju Krešimira Burazina, člana HGSS-a Stanice Osijek, koji je govorio o iskustvima s vježbi HGSS-a.

- Planinarski tjedan mnogo znači za naše društvo jer, osim naših članova, privučemo i mnogobrojne građane i goste. Upravo je to i cilj tjedna, da osim predstavljanja naših aktivnosti, educiramo građane kroz svijet planinarstva. Zadnjih nekoliko godina dovodimo svjetska i vrhunska imena u naš mali grad i trudit ćemo se da to tako i ostane - kaže Hrvoje Tržić. S.Fridl
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike