Osijek
IZBORI ZA VIJEĆA GRADSKIH ČETVRTI I MJESNIH ODBORA

Zajedno SDP, GLAS, Naprijed Hrvatska, HSS i ORAH
Objavljeno 16. studenog, 2018.
SDP, GLAS, Naprijed Hrvatska, HSS I ORAH zajednički će nastupiti na izborima za vijeća osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora raspisanima za 9. prosinca. Boris Piližota, predsjednik osječkog SDP-a, ocijenio je kako se koncept izlaska na izbore temelji na apsolutnoj podudarnosti onoga što stranke smatraju potrebnim učiniti.

- Svaka politička opcija može navesti određene probleme i obećati njihovo rješavanje, ali postoje oni koji obećavaju nemoguće, navodeći stvari za koje i sami znaju da ih neće napraviti, jer nisu realne. Mi to nećemo raditi, jer nudimo viziju grada na temelju realnog razvoja i onoga što je u četiri godine moguće ostvariti - poručio je Piližota. Za okupljanje ovih stranaka u koaliciju Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a kazala je kako je u politici jednostavnije biti isključiv, ali biti uključiv, okupiti na istom projektu stranke koje su vrijednosno na istom stavu nije baš tako jednostavno.

Renato Petak, glavni tajnik stranke Naprijed Hrvatska, pozvao je birače da daju podršku onima koji će ponuditi konkretna rješenja. Maja Berger ispred ORAH-a pozvala je građane da se odazovu na izbore kako bi se poboljšala budućnost najmlađih. Nenamjerno, ali posve simbolično, za trajanja konferencije držala je u naručju devetomjesečnog sina. HSS-ov Ivan Zrno kaže kako nam ne smije biti nevažno "što će se događati u našem kvartu" te da se ovi izbori ne smiju doživljavati kao manje važni.

Na upit da hoće li se ovakva koalicija SDP-a i ORAH-a organizirati i u drugim gradovima, Mrak Taritaš rekla je kako je ovo koalicija za izlazak na mjesne izbore u Osijeku.

- Ali nadam se kako je to najava dugoročne suradnje u ovome gradu za sljedeće izbore. D. Ku.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike