Mozaik
HRVATSKA LEGENDA U DALEKOM JORDANU

Arsenova ploča prodaje se na buvljaku u Ammanu
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Ploču je umalo kupila Osječanka Mia Škuljević, koja već 23 godine živi u talijanskoj Isolaboni, a radi u Kneževini Monaco

Malo tko bi pomislio da u dalekom Jordanu tamošnji stanovnici slušaju naše glazbenike. No, kako drukčije objasniti činjenicu da se na policama buvljaka u glavnom gradu Ammanu trenutačno nalazi gramofonska ploča hrvatske legende Arsena Dedića! Posvjedočila je to 43-godišnja Osječanka Mia Škuljević, koja 23 godine živi u talijanskoj Isolaboni, a zajedno sa suprugom Massimilianom Gambellijem odlučila je godišnji odmor provesti u Jordanu.

- Još izdaleka vidjela sam ploču, jer mi je zapela oku zato što je stajala "vezana" u lancima. Kako sam se približavala, tako sam bila sve sigurnija da u gornjem desnom kutu vidim natpis "Jugoton", i bila sam u pravu! Šteta što je sama ploča zajedno s omotom bila toliko pohabana da smo odlučili da je ipak nećemo kupiti, ali da jesmo, bio bi to divan hrvatsko-talijansko-jordanski suvenir - ispričala nam je Mia koja će sljedećih desetak dana provesti u obilasku Jordana, i u šali kaže kako bi lako mogla naići na još koji hrvatski raritet.

Inače, nije pronalazak Dedićeve ploče jedino zanimljivo u vezi s ovom Osječankom. Mia, bivša manekenka u Italiji, već 15 godine svakoga dana na posao putuje automobilom u sat i pol udaljen Monaco. Ondje, naime, prodaje ulaznice za turistički vlakić i, kako kaže, obožava svoj posao! Kaže kako je Monaco jedan sasvim drugi svijet.

- Tamo valjda i da toalet čistim bilo bi nešto jako lijepo u tome, jer je cijeli Monaco zapravo takav - u šali kaže ova simpatična Osječanka čija majka živi i dalje u njezinom rodnom gradu kojeg i Mia planira uskoro posjetiti.

Marija Mihelić
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NOVI HITOVI SPREMNI ZA GLASANJE

Objavljeni konkurenti za Hit ožujka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa