Mozaik
THE BLUES FOUNDATION IZ MEMPHISA

Nagrada za Hrvatske blues snage
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Krovna svjetska blues udruga The Blues Foundation (BF) iz Memphisa dodijelila je udruzi Hrvatske blues snage (HBS) najprestižniju američku blues nagradu Keeping the Blues Alive (KBA). Riječ je o nagradi kojom BF od 1981. nagrađuje udruge i pojedince koji na različitim područjima promiču blues glazbu, a HBS-u će biti dodijeljena u siječnju 2019. Od 1981. do danas KBA su dobile samo tri neameričke blues asocijacije - The British Blues Connection 1990., Asociacion Musical Blues Hondarribia Spain 2015. i European Blues Union 2018., a HBS je prva nacionalna blues udruga koja se može pohvaliti tom nagradom.

- Ova nagrada je veliko priznanje za HBS, nešto najviše što se može postići. Nadam se da ćemo daljnjim akcijama našu blues scenu podići na još viši nivo. Žao mi je da pokojni osnivač i motorna snaga udruge Dražen Buhin Buha nije s nama da se zajedno veselimo, ali nadam se da negdje gore i on slavi jer je jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh - kazao je prvi predsjednik HBS-a Tomislav Goluban.

Aktualni predsjednik HBS-a Boris Hrepić Hrepa izrazio je ponos i sreću što je dugogodišnji trud oko promocije hrvatskog bluesa izvan Hrvatske i promocije bluesa u Hrvatskoj prepoznala i nagradila svjetska krovna blues organizacija na desetu godišnjicu nacionalnog blues natjecanja - Croatian Blues Challengea. "Ova je nagrada još jedan znak da ima smisla i da treba dalje nastaviti. Blues on!" dodao je. H
Najčitanije iz rubrike