Mozaik
TURISTIČKA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Srijemski doručak iz Iloka zamirisao je usred Zagreba
Objavljeno 15. studenog, 2018.

Srijemski doručak zamirisao je u središtu Zagreba, a u glavni grad Hrvatske stigao je ravno iz Iloka, iz poznatog hotela Dunav, ponosnog vlasnika Michelinove preporuke. Krvavica, švargl, kobasica, pečenica, kulen, kulenova seka, sirevi – kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni, kozji, pečena kobasica s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom… - u tim najfinijim srijemskim delicijama u atriju Mimare uživalo je više od 110 članica Međunarodnog kluba žena, među kojima i veleposlanice, supruge veleposlanika.

U želji da tradicijske namirnice s istoka Hrvatske postanu sastavni dio turističke ponude na obali i kontinentu, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije brendirala je srijemski doručak. U špici turističke sezone prvi put ga je uspješno predstavila u heritage hotelu King Krešimir u Šibeniku, a nakon toga došlo je vrijeme za promociju u Zagrebu.

- Srijem i Slavonija poznati su prema tradicijskoj kuhinji i bogatoj trpezi koja bi zbog boja, okusa i mirisa trebala postati sastavni dio enološke i gastroponude hrvatskih restorana i hotela, osobito onih kojima je u fokusu vrhunski gurmanski doživljaj - istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ-a Vukovarsko-srijemske županije, i zapitala se zbog čega ne bismo uobičajeni internacionalni doručak zamijenili s izvornim i provjerenim kvalitetnim namirnicama koje dolaze sa srijemskih i slavonskih OPG-ova? Upravo je to napravio Catering Team Majetić i prvi u Zagrebu uvrstio srijemski doručak u svoju ponudu.

- Doručak je posljednjih godina postao vrlo tražen, a veliki broj naših klijenata inzistira na autohtonoj i tradicijskoj ponudi iz Hrvatske. Odlučili smo se za srijemski doručak koji je iznimno bogat, raznolik i, što je najvažnije, ukusan - kaže Vedrana Hercigonja Majetić, vlasnica Cateringa Team Majetić.

- Jela govore više od riječi, a naša je misija da vas usrećimo hranom - zaključuje Željka Kovčalija, vlasnica iločkog hotela Dunav, a da su srdačni i gostoljubivi Srijemci u tome i uspjeli, potvrdila je Nigerijka Akuoma Helen Boromisa, predsjednica Međunarodnog kluba žena, sa stalnom adresom u Samoboru.

- Uživala sam u srijemskom doručku. Najviše mi se sviđa kulen i pečena kobasica s kupus flekicama. Nakon što kušate ova sjajna jela koja odražavaju tradiciju istoka Hrvatske, poželite prvom prigodom posjetiti gradove i mjesta Srijema i Slavonije - ističe Boromisa.
M.Kokaj
Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike