Mozaik
MARIN JURIĆ ČIVRO, NASTUPA U “A STRANI” NA HRT-U

Prvo ću izdati još nekoliko
singlova, a slijede i nastupi
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Album je velika želja i nadam se da ću uskoro krenuti raditi na prvijencu

Odavno potvrđen kao jedan od najkvalitetnijih hrvatskih glasova, momak s granice Slavonije i Podravine koji oduševljava svakom svojom pojavom i nastupom gdje god da se pojavi.

Jasno, riječ je o odličnom mladom pjevaču, Virovitičaninu Marinu Juriću - Čivri. Marin je proteklih dana napravio mnogo sjajnih stvari, a kada ga se hvali i kiti nizom epiteta uvijek ostaje svoj, samozatajan, smiren i jednostavan. No, vratimo se onome što je u zadnjih mjesec dana iza njega. Objavio je remikse svog odličnog singla "’Tvoj lik"’, u pripremi je još nekoliko singlova, a nastavio je svoj put i u popularnoj HRT-ovoj glazbenoj emisiji "’A strana", čija je nova sezona krenula prošlog vikenda sjajnom epizodom posvećenom liku i djelu Olivera Dragojevića. Iako nije nastupio u prvoj epizodi, Čivru ćemo u idućim epizodama imati prilike gledati ove jeseni i zime subotom u 20h sati, na HTV1 u "A strani". Marin, kao i uvijek otvoren za svaki razgovor, rado je podijelio svoja razmišljanja s nama.

Prije nekoliko dana izišli su remiksi tvoje nove pjesme ‘‘Tvoj lik‘‘. Kako je došlo do ideje za to, i o čemu je konkretno riječ?

- Ako se mene pita pjesma je stvorena za remiksati i dočarati je u svom stilu! Našao sam dva profesionalca i prepustio im je u ruke. Kao što sam jednom prilikom izjavio, kada sam prvi put čuo ove remikse, shvatio sam da pjesma ima više potencijala nego što sam mislio te zvuči odlično u kojem god smjeru krenete s notama ove pjesme!

Osim ovih sjajnih remiksa, pripremaš li nešto novo, možda album, koji festival?

- Idemo singl po singl, remiks po remiks. Album je velika želja i nadam se da ću uskoro i ja krenuti raditi na svom prvijencu. Za sada bih želio objaviti još nekoliko singlova u suradnji s bendom, pa ćemo vidjeti koliko će biti materijala za album, a početkom sljedeće godine planiramo češće nastupati, jer moram priznati, upita fanova ima.

Počela je "A strana", emisija u kojoj ćemo te ponovno imati prilike gledati i slušati. Kakav je osjećaj, s obzirom na to da si prošao već nekoliko snimanja?

- Uvijek je posebno zadovoljstvo dijeliti pozornicu s kolegama glazbenicima. Obuzmu me radost i veselje, a marljiv rad pretvara se u uživanciju. Treća sezona je pred nama i svima savjetujem da pogledaju i poslušaju, jer nigdje neće vidjeti toliko kvalitetnih glazbenika na jednom mjestu. Zajedno uživamo na malim i velikim ekranima!

Prva epizoda bila je posvećena legendarnom Oliveru, epizoda s mnogo emocija i suza. Kako si ti osjetio tu priču?

- Iako sam iznimno tužan što Oliver nije s nama, njegova prisutnost itekako se osjeti. Rado slušam te vječne tragove koje je ostavio iza sebe, a svi ih izvodimo s mnogo poštovanja, ali i ponosa, jer smo imali priliku biti dio njegove glazbene priče.

Što nam smiješ otkriti o novoj sezoni "A strane"?

- Nastavak vam, nažalost, ne smijem otkrivati, ali svakako mogu reći da će konceptualno biti vrlo zanimljivo, i da će gledatelji uživati u svakoj izvedbi.

Polako stižu Božić i doček Nove godine, kakvi su ti planovi?

- Za blagdane ću marljivo nastupati u studiju stvarajući novu glazbu uz sjajne dečke, za koje ćete uskoro imati prilike i čuti! Veselimo se zajedničkom početku, ali ujedno i nastavku suradnje te novoj glazbi. Jedva čekamo da snimanje krene, jer ideja je mnogo, a kad ne možeš dočekati da fanovima predstaviš novu glazbu, osjećaš kao da je vremena jako malo.

Vladimir GRGURIĆ
ČETIRI PJEVAČKE DIVE
Nakon iznimnog uspjeha i pozitivnih reakcija gledatelja na emisiju “A strana” u čast Oliveru, u drugoj emisiji koja je na rasporedu u subotu, 17. studenoga, u 20.05 na HTV1, doznati ćemo što je potrebno za dobro druženje? A odgovor glasi: gitara i četiri jedinstvene pjevačice koje uživaju u glazbi! Radojka Šverko, Zorica Kondža, Amira Medunjanin i Mirela Priselac Remi, dame su koje glazbom donose sreću i koje jednostavno znaju da za njih osim glazbe nije bilo drugog puta. Publici prenijeti sreću takvim pjevačicama nije samo životni poziv, nego i ispunjenje njihovog sna.
Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike