TvObzor
SHEMAR MOORE

Na odmoru u Australiji dočekala me ponuda za novu seriju
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Kolege Mandy Patinkin i Joe Mantegne Mandyja Patinkina, naučili su me kako se profesionalno postaviti te stvoriti i održavati prijateljstvo među ostalim glumcima

Bivša zvijezda kriminalističke serije “Zločinački umovi” nije dugo izbivala od kuće – Shemar Moore (48) vratio se na CBS gdje je proveo 21 od 24 godine svoje karijere, i to s novom serijom “S.W.A.T.”, godinu i pol dana nakon što je napustio “Zločinačke umove” nakon 11 sezona. Moore igra Daniela Harrelsona zvanog Hondo, rođenog i odraslog u Los Angelesu, čiji je novi zadatak voditi jedinicu za specijalne namjene, posljednje linije obrane zakona i pravde. Rastrgan između lojalnosti kvartu u kojem je odrastao i policijske zakletve, bivši marinac Hondo ima sve što treba dobar vođa i veza između dva toliko različita svijeta.


Kršenje pravila

Moore je 11 godina glumio Malcolma Wintersa u dnevnoj sapunici “Mladi i nemirni”. Ta mu je uloga 2000. donijela Daytime Emmy za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, a i za “Zločinačke umove” zaradio je nekoliko nagrada i nominacija.

Jeste li gledali originalni “S.W.A.T.” iz sedamdesetih?


- Tada sam bio klinac tako da se ne sjećam radnje, ali sjećam se pjesme iz uvodne špice. Sjećam se da sam trčao po kući i glumio da sam jedan od članova S.W.A.T.-a. Kad sam dobio ulogu gledao sam neke videoisječke na YouTubeu.

Kako se uspoređujete s Hondom?


- Imamo mnogo sličnosti i mnogo različitosti. Ja dolazim iz istočnog Los Angelesa i također sam crno-bijela mačka koja je došla s ulice.

Je li Hondo heroj?


- On jest heroj, ali protiv vlastite volje. Nije tražio da bude glavni. Zna da je dobar u onome što radi i ne treba mu potvrda. Ne traži nevolje, ali ako mu se suprotstavite, to će biti problem. Odan je, ali je spreman kršiti pravila kako bi pronašao sretnu sredinu između suosjećanja i ljudske pravde. Zajednica ga uvijek pritišće da dokaže kako se nije prodao, ili zaboravio odakle dolazi.

Hrpa odgovornosti


Kako je biti glavni glumac u seriji?


- To donosi hrpu odgovornosti, ali imao sam dobru obuku kod kolege Mandyja Patinkina, a zatim i Joea Mantegne kad je zamijenio Mandyja u “Zločinačkim umovima”. Naučili su me kako se profesionalno postaviti te kako stvoriti i održavati prijateljstvo među ostalim glumcima.

Hondo je u top-formi, kako ste ju postigli?


- Od dva velika obroka na dan počeo sam jesti pet srednjih. Sad će mnogi misliti da to znači da mogu jesti koliko god poželiš, ali nije tako. Pa, ne jedem tortilje, pizze i sladolede. Morao sam izbaciti određene stvari. Jedno vrijeme jeo sam mnogo ugljikohidrata i bjelančevina, jer to vam je poput goriva. Mogao sam dizati vrlo teške utege u teretani i općenito napornije vježbati, jer sam imao tjelesnu masu zahvaljujući kojoj sam to mogao podnijeti.

Zašto ste napustili “Zločinačke umove”?



- Bio je to korak u slijepo, ali vjerovao sam u sebe i bio sam gladan toga da narastem. Nisam imao pojma da će uslijediti “S.W.A.T.”, u to vrijeme između dva snimanja bio sam nezaposleni glumac koji je pokušavao shvatiti što će i kako dalje. Otišao sam na odmor u Sydney (Australija) i potpuno se udaljio od filmske industrije. Baš sam uživao. Odjednom sam dobio prekrasno, osobno pismo od producenta Shawna Ryana, u kojem je napisao da imaju nešto za mene. Nakon toga je i predsjednik CBS Entertainmenta Glenn Geller napisao da me vidi u novom projektu. Nas trojica smo se sastali, a kad su mi iznijeli ideju, ostao sam bez riječi. Uzbuđen sam zbog toga što sam dobio priliku biti dio tako super serije koja će iznenaditi sve gledatelje. Možda se nećete složiti s porukama koje šaljemo, ali mislim da će vas natjerati da se zamislite.
Pripremio: Adrian ANDREJEK
S.W.A.T.

Doma TV, ponedjeljak-petak, 23.25 sati
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Shemar Franklin Moore

DATUM ROĐENJA:

20. travnja 1970.

MJESTO ROĐENJA:

Oakland, Kalifornija

LJUBAV:

djevojka Shawna Gordon
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike