Sport
KOGA SNIMAJU?

Bulat je već dugo meta Osječana
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Osječki prvoligaš, bez obzira na prioritetnu orijentaciju na snage iz svoje Škole nogometa, uvijek je u potrazi za igračkim pojačanjima. Zimska stanka je blizu, a to opet znači nove špekulacije o tome tko bi mogao pojačati redove bijelo-plavih. Jedno je ime u posljednje vrijeme pomalo neočekivano iskočilo u prvi plan. Riječ je o mladom veznjaku Šibenika Marku Bulatu. Taj 17-godišnji veznjak skrenuo je pozornost na sebe dobrim igrama u dresu Šibenika na drugoligaškoj sceni. S obzirom na to da u Gradskom vrtu prioritet imaju hrvatski igrači, opavdano je pitanje je li Osijek zainteresiran za njega.

- Već duže je on na našem radaru, ali na prethodne naše upite Šibenik ga nije želio pustiti. Danas je situacija nešto drukčija, jer se za njega zanimaju i neki inozemni klubovi, što podiže cijenu, ali mi nećemo samo tako odustati od pokušaja da ga angažiramo - kaže Marin Skender, glavni skaut i pomoćnik sportskog direktora NK Osijek.

Naravno, nije Bulat jedina meta bijelo-plavih u perspektivi, no u ovom trenutku u osječkom prvoligašu nisu još spremni javno diskutirati o mogućim aktivnostima u zimskom prijelaznom roku.

- Bit će vremena razgovarati o tome, u ovom trenutku nam je važnije da se momčad fokusira na ono što ju čeka u završnici prvog dijela sezone. Ovim putem želim čestitati treneru Zoranu Zekiću i igračima na dosad ostvarenim rezultatima, ali i pred njih postaviti cilj plasmana u polufinale Kupa. Što se ojačavanja momčadi tiče, mi stalno skautiramo i tražimo potencijalna pojačanja. Imamo određene kriterije kojih se držimo. Prvo nam je važno da igrač iskaže želju za dolaskom u Osijek. Bilo je i prije primjera da smo odustali od nekih igrača jer nisu pokazali prevelik entuzijazam za dolazak k nama. Drugi je kriteriji uklapanje u naše financijske gabarite. Ne želimo ih probijati jer u ovom trenutku ulažemo u infrastrukturu - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek. D.Keler
Najčitanije iz rubrike