Sport
CIBALIA I DALJE VODEĆI SASTAV TREĆE HNL “ISTOK”

Potvrditi titulu jesenskog prvaka i zahvaliti navijačima pobjedom
Objavljeno 15. studenog, 2018.

Vezani članci

MARKO DINJAR, IGRAČ/TRENER VIHORA:

Protiv Cibalije ne smijemo izgubiti glavu

Dva kola prije kraja jesenskog dijela sezone nogometaši Cibalije na pravom su putu ostvarenja prvog željenog cilja, a to je naslov jesenskog prvaka.

Taj se cilj pojavio u optjecaju tek sredinom jesenskog dijela sezone jer je prvi cilj bio plasirati se među pet-šest momčadi lige, a da se ne zaostaje previše za vodećim sastavom i onda na proljeće krenuti u lov. Naime, u sezonu se ušlo nespremno, momčad se doslovce formirala nakon prve prozivke igrača. Na okupu su bili uglavnom igrači iz niželigaških natjecanja. Stoga cilj i nije mogao biti previsok. Očito je stručni stožer na čelu s trenerom Petrom Tomićem svoj posao odradio odlično. S jedne strane, kvalitetno je vodio momčad kroz prvenstvo, a s druge strane odlično upoznao protivnike i pripremio se za njih.

- Moramo biti i te kako zadovoljni dosadašnjim učinkom. Ja bih, premda nije gotovo, najprije zahvalio igračima jer su odradili lavovski dio posla. Znamo dobro kako smo krenuli u sezonu i ovo je uspjeh iznad svih očekivanja. Dao bih ocjenu svega, ako se ocjenjuje do pet, ja bih dao ocjenu šest. Zaista je odrađeno sve kako treba i više od toga - rekao je trener Tomić.

U prošlom kolu Cibalia je bila na gostovanju u Požegi odakle se vratila neokrznuta. Osvojila je sva tri boda, premda igra nije bila na razini prethodnih utakmica. Gosti su dominirali prvim poluvremenom, kada su i postigli pogodak, a onda su se povukli i branili stečenu prednost. Na njihovu sreću, Vinkovčani su na vratima imali vratara Marijanovića koji je sačuvao svoju mrežu netaknutu.

- Cibalia je svima magnet i svi jedva čekaju utakmicu s nama. Odigrali smo u cjelini dobru utakmicu, premda je bilo nedostataka u drugom poluvremenu. U prvom smo mi vodili igru, a u drugom smo to prepustili domaćinu, premda to nije bio dogovor. Igrači se nesvjesno povuku, a takav raspored igre očito nam ne odgovara. Ipak smo uspjeli ostati neporaženi, što je i bio cilj.

Pad u drugom poluvremenu u Požegi mogao bi se protumačiti kao pad snage, što ne bi začudilo nikoga s obzirom na to da nisu svi igrači prošli kompletne pripreme?

- Ne bih rekao da nedostaje snage. Više bih rekao da nama ne odgovara igra u kojoj se branimo. Dok god mi provodimo presing na protivničke igrače, dotle dobro stojimo, a čim se povučemo, počnemo griješiti. Sve što je domaćin napravio u toj utakmici proizašlo je iz naših pogrešaka i trebat ćemo na tome još puno raditi.

U subotu u Vinkovce stiže četvrtoplasirana momčad lige, Vihor iz Jelisavca, u kojoj će se utakmici momčad Cibalije oprostiti od navijača. Stoga je vjerojatno pobjeda imperativ kako bi na najbolji način zaokružili dobru sezonu.

- Ne bih rekao da imamo imperativ, ali želju svakako. Voljeli bismo se oprostiti od navijača pobjedom kojom bismo vjerojatno osigurali i titulu jesenskog prvaka. Vihor je jako dobra momčad koja u svojem sastavu ima i prvoligaških igrača i neće nam protiv njega biti lako. Oni nisu slučajno tamo gdje su sada. Ipak, igramo na svojem travnjaku i očekujem našu dobru igru i pobjedu, a onda na susjedski derbi u Ivankovo gdje bismo pobjedom mogli još više odmaknuti od pratitelja na ljestvici pa mirno čekati nastavak sezone - zaključio je strateg Vinkovčana.

Antun Grgić
Petar Tomić

trener Cibalije

Ako za dosadašnji dio sezone dajemo ocjene do pet, ja bih za dosad učinjeno dao ocjenu šest. Zaista je odrađeno sve kako treba i više od toga.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike