Regija
POSLOVNA SURADNJA

Svježa domaća hrana iz OPG-a u dječjim vrtićima u Vinkovcima
Objavljeno 15. studenog, 2018.
VINKOVCI - Agro-klaster d.o.o, Grad Vinkovci i Dječji vrtić Vinkovci potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji i razumijevanju za poslovnu podršku poljoprivredno-prehrambenog sektora, na temelju kojeg će svježa domaća hrana iz OPG-a dolaziti u dječje vrtiće.


- Cilj je ovog Sporazuma od strane Grada dati podršku za sve aktivnosti koje provodi Agro-klaster koji okuplja male i velike proizvođače. Spremni smo se uključiti u promociju, a sve u svrhu da domaći proizvodi naših proizvođača budu plasirani na našem području - rekao je Gabrijel Šokičić, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika.


Prema riječima Zdenka Podolara, direktora Agro-klastera d.o.o, ovo je hvalevrijedan Sporazum gdje se povezuju mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva s ciljem da se promoviraju njihovi proizvodi, ali isto tako da im se pomogne oko plasmana te da ih se motivira da ustraju u svom radu.


- Uspjeli smo se dogovoriti s dječjim vrtićima da krenemo s domaćim proizvodima, a ovdje se konkretno radi o jajima i medu, to su za sada početni koraci, ali siguran sam da će ta suradnja biti intenzivnija i uspješnija - rekao je Podolar.


Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, istaknula je kako za mjesec dana za potrebe dječjih vrtića treba oko tisuću jaja i do deset kilograma meda, no za početak su dogovorili suradnju za ove dvije namirnice.
- U budućnosti planiramo proširiti se i na ostalu svježu domaću hranu s OPG-a, gdje bismo uzimali jabuke, mlijeko, i kako bi svježa hrana bila u vrtićima - rekla je Zidar. M.K.
Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike