Osijek
“VOLIM SVOJU ŽUPANIJU” U ART KLUBU

Izložene najbolje fotografije hrvatskih županija
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Nakon višemjesečnog putovanja po hrvatskim županijama, izložba "Volim svoju županiju" stigla je i do posljednje postaje - Osječko-baranjske županije. U idućih tjedan dana, u Art klubu, izložbenom prostoru koji se nalazi u sklopu Muzeja likovnih umjetnosti, svi će zainteresirani moći pogledati 22 fotografije koje predstavljaju najbolje od naših županija.

Natječaj za najbolju fotografiju trajao je od 1. ožujka do 20. travnja, a stručni su žiri ove godine činili profesionalna fotografkinja Marija Milin, Mateja Gošćiej (Međimurska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija), Bernardo Pahor (Karlovačka županija) i Alan Špiljak, prošlogodišnji pobjednik natječaja i počasni član žirija.

Natječaj je ove godine privukao više od 1300 profesionalnih i amaterskih fotografa, a pred žirijem našlo se čak 2835 fotografija. Najbolja fotografija prema izboru žirija bila je ona Lucijana Španjića iz Ličko-senjske županije, a publika je prvo mjesto dodijelila Ivanu Knezoviću iz Zadarske županije.

Među 70 pristiglih radova iz Osječko-baranjske županije žiri je kao najbolju odabrao fotografiju mlade Osječanke Jelene Jurišić, koja nije mogla doći na otvorenje izložbe jer već neko vrijeme živi i radi u Njemačkoj.

- Jelena je bila presretna kada je doznala da je njezina fotografija odabrana kao najbolja. Bavljenje fotografijom predstavlja joj veliko zadovoljstvo, a ova pobjednička, na kojoj se može vidjeti lijeva obala Drave i čamac zavezan za kompu, nastala je dok je išla u Zoološki vrt - rekla je okupljenima Jelenina sestra Marina. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike