Osijek
SKUP "AUTOMATIZACIJA U PROMETU 2018"

Vulin: Odrediti koji su prioriteti prometa
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u srijedu je otvoren trideset osmi skup o prometnim sustavima s međunarodnim sudjelovanjem ‘‘Automatizacija u prometu 2018‘‘ u organizaciji Hrvatskog društva za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku (KoREMA), koji će trajati do nedjelje, 21. studenoga. Ovaj skup znanstveno-stručnog karaktera svake se godine održava u drugom gradu tako da se usporedno održava i u nekom od gradova u inozemstvu, a ove godine na red su došli Osijek i Budimpešta.


- Namjera dovođenja konferencije u Osijek je da se naglase problemi naše regije u području prometa i prometnih sustava, ali i isticanje uloge našeg fakulteta u obrazovanju stručnjaka u području softvera za prometne sustave koje smo pokrenuli - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora skupa ‘‘Automatizacija u prometu 2018‘‘ i profesor na FERIT-u Željko Hocenski te istaknuo značenje okruglog stola o temi ‘‘IT sektor u automobilskom računarstvu‘‘ koji će se održati u četvrtak s početkom u 16 sati.
Otvorenju je nazočio i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, koji je rekao kako mu je izuzetno drago što se skup održava upravo u našem gradu. ‘‘Vjerujem da ćemo čuti mnogo korisnih stvari sa znanstvenog i stručnog stajališta i zaključiti kojim putem trebamo ići, odnosno koji su prioriteti u našem cestovnom, željezničkom, riječnom i zračnom prometu‘‘, kaže Vulin. D. Miklić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana