Dome slatki dome
ŠTO UREĐENJE INTERIJERA GOVORI O VAMA?

Crvenu boju vole aktivne osobe
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Raznovrsnost boja i materijala karakterizira aktivne i znatiželjne osobe

Kako ćete urediti svoj dom ne ovisi samo o novcu, nego i o osobnim sklonostima i željama. Kako biste sagledali neke od njih, razmislite o bojama i stilu uređenja koji vas oduševljavaju, raznovrsnosti ili jednoličnosti odabranih materijala, količini svjetlosti koja vas zadovoljava, želji za zatvaranjem ili otvaranjem prostora, kreativnom redu ili neredu koji ostavljate za sobom, potrebom za zamračivanjem prostora, improvizaciji ili težnji kompletnim rješenjima u prostoru...


Odabir boja u interijeru otkrit će neke od vaših osobina.

Zelena za smirenije

Crvena je najsnažnija boja i odabiru je osobe čvrstog karaktera, željne uzbuđenja i akcije, kao i tople i srdačne osobe. Zelena je omiljena smirenim osobama i ljubiteljima prirode, a često će ju odabrati i oni koji teže smanjenju aktivnosti i opuštanju. Ružičasta je najčešće ženska boja, ali se povezuje s osobama koje su sretne, srdačne i pouzdane. Odabir plave boje otkriva staložene i tihe osobe, a nerijetko odabrat će je i oni kojima je dom oaza u užurbanoj svakodnevici.


Žuta boja predstavlja otvorenu, pozitivnu i optimističnu osobu, dok se pojedinci koje vole komociju i zadovoljstvo odlučuju često za smeđe tonove. Ljubičasta vas otkriva kao osobu koja teži otmjenosti, visokom položaju i luksuzu.
Elegenacija crne

Aktivnost, toplina i širenje pozitivnih vibracija odlike su ljudi koji odabiru narančastu boju, a hrabrost, sofisticiranost i elegancija krase osobe koje uživaju u crnoj. Bijela se povezuju s predanim i iskrenim, a siva s uravnoteženim osobama.


Jednolično odabrani tonovi i materijali ukazat će na mirnu osobu koja ne traži središte pozornosti u svojoj okolini, nego je usmjerena na sebe i bliske osobe. Raznovrsnost boja i materijala karakterizira aktivne i znatiželjne osobe koje je teško smiriti.


Kreativne osobe vole ambijentalnu rasvjetu, racionalni će češće koristiti centralnu, nesigurne osobe zamračit će prostor, a nervozne osvjetljavati. J.Kn.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike