Crna kronika
37-GODIŠNJAK) U ISTRAŽNOM ZATVORU

Valpovački nasilnik optužen zbog pokušaja silovanja
Objavljeno 14. studenog, 2018.
VALPOVO - Županijsko je državno odvjetništvo u Osijeku nakon istrage podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv 37-godišnjaka zbog "počinjenja kaznenog djela pokušaja silovanja i kaznenog djela razbojstva", potvrđeno je u utorak iz Županijskog državnog odvjetništva.

Okrivljenika se tereti da je 10. kolovoza ove godine u Valpovu uporabom sile, u nakani spolnog iskorištavanja, pokušao silovati 23-godišnju djevojku, ali nije uspio jer je ona pružala otpor. Tereti ga se i da je nakon toga, u nakani da se okoristi, iz njezine ruke istrgnuo vrećicu s osobnim stvarima i pobjegao u nepoznatom smjeru. Okrivljenik je u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao dovršiti odnosno ponoviti isto ili počiniti teže kazneno djelo.

Optužnica protiv "valpovačkog silovatelja" epilog je incidenta koji je u kolovozu uznemirio javnost Valpovštine i okolice. Valja podsjetiti da je cijela priča počela sredinom kolovoza, kada se društvenim mrežama velikom brzinom počela širiti vijest o potencijalnom silovatelju koji navodno hara ulicama Valpova i okolice, a javnost je o svom neugodnom iskustvu izvijestila mlada Valpovčanka. Nju je 10. kolovoza, dok se vraćala kući Ulicom Antuna Branka Šimića u Valpovu, prvo pratio, a onda i napao muškarac koji ju je u istoj ulici nakon prelaska pruge pokušao silovati. Djevojka je u svojoj objavi navela i da je potencijalni silovatelj u borbi s njom zadobio ogrebotine po vratu i licu, ugrize po rukama, a vjerojatno i poneku modricu. Dala je i detaljan opis osobe koja ju je napala: muškarac visok oko 170 centimetara u dobi od 30 do 35 godina, mršav, žilav, tamne kratke kose i podulje brade, što je olakšalo potragu policiji, koja je počinitelja pronašla u relativno kratkom vremenu.

U svojim je komentarima naknadno dodala da joj je osobno bilo teško to podijeliti s javnošću, ali je to ipak napravila ponukana time što putem kojim je ona te večeri prošla prolazi još mnogo djevojaka, djece i žena, koje bi mogle postati nove žrtve "valpovačkog silovatelja", a njezina je objava podijeljena gotovo 500 puta u vrlo kratkom vremenu.L.Aničić
Možda ste propustili...

TEŠKO OZLIJEĐEN 10-GODIŠNJAK U NESREĆI U IVANKOVU

Dijete istrčalo na cestu i stradalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE SMRTNO STRADALIH U NESREĆAMA NEGO TIJEKOM PROŠLE GODINE

Od početka godine 28 osoba poginulo je u prometu u Osječko-baranjskoj županiji

2

PRIKUPIO 700 KILOGRAMA RAZNOG OTPADA

Bez dozvole sakupljao sekundarne sirovine

3

ODUZETE NA GRANICI

Skrio 244 šteke cigareta u ventilaciji autobusa