Regija
NOVI-ŠOPING CENTAR U PROSTORU BIVŠEG KAUFLANDA

Do Uskrsa u Županju stižu Bipa, Pepco, Tedi...
Objavljeno 14. studenog, 2018.
ŽUPANJA

Do Uskrsa sljedeće godine bit će otvoren maloprodajni objekt bivšeg Kauflanda u Županji. Značajno će obogatiti trgovačku ponudu u gradu, posebice tekstila i odjeće, kozmetike i dekorativnih artikala uz velik izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu, ali i otvoriti nova radna mjesta.

Kako doznajemo od gradonačelnika Davora Miličevića, nakon završetka rekonstrukcije i uređenja objekta ondje će useliti Bipa, Tedi i Pepco, a svoja će vrata, na radost brojnih Županjaca i stanovnika okolnih naselja, ponovno otvoriti i KiK. O planovima vezanima uz maloprodajni objekt u Županji čelnog čovjeka grada izvijestili su investitori. Miličević pozdravlja ponovno stavljanje u funkciju toga prostora koji već nekoliko mjeseci zjapi prazan, a koji će Županjcima u njihov grad dovesti nove trgovačke lance i robne marke i koji će, što je bitno, određenom broju ljudi osigurati posao i redovna primanja. A to je, smatra gradonačelnik, također pokazatelj pozitivnih pomaka. Grad Županja investitoru stoji na raspolaganju i spreman je pružiti tehničku potporu. Prostor će biti uređen na način da će zadovoljiti sve potrebe kupaca i posjetitelja, predviđeni su i ugostiteljski sadržaji te postavljanje dječjeg igrališta.

Kaufland je u veljači 2011. zatvorio svoj maloprodajni objekt u Županji zbog gospodarskih razloga, odnosno zbog velikog pritiska konkurencije i odljeva kupovne moći preko granice u BiH. Županja je, naime, smještena u pograničnom području i brojni građani redovito u nabavu odlaze u susjednu Bosansku Posavinu gdje kao strani državljani ostvaruju pravo na povrat PDV-a. To je, pojasnili su u Kauflandu, dovelo do drastičnog pada potrošnje i situacije u kojoj više nisu postojali uvjeti za daljnje ekonomično poslovanje i Županja je izbrisana iz mreže podružnica Kauflanda. Prostor je tada iznajmljen trgovačkom lancu Boso i KiK-u, koji su ondje bili sve do sredine ove godine. Ugovor o najmu prostora je istekao i nije produžen, jer je Kaufland svoj objekt u Županji odlučio prodati. Direktor KiK-a za Hrvatsku, Sloveniju i Mađarsku Ante Rimac početkom svibnja za Glas Slavonije pojasnio je da Kik i dalje planira ostati u Županji, ako je moguće na istoj lokaciji, a da je stavljanje ključa u bravu nužno zbog tehničkih razloga.

- Novi vlasnik planira rekonstrukciju cijelog objekta te će jednostavno biti nemoguće bilo kome obaviti djelatnost maloprodaje za vrijeme izvođenja građevinskih radova - pojasnio je i ustvrdio da su u okviru lokalno realnih mogućnosti zadovoljni poslovanjem njihove trgovine u Županji.
Marija Lešić Omerović
Vraća se i KiK
“Naše vjerne kupce dočekat ćemo u novom ruhu i sasvim novim i suvremenim dizajnom interijera. Dosadašnje iskustvo nakon renoviranja poslovnica pokazuje nam da možemo očekivati trajno povećanu posjećenost kao i potrošnju, zbog čega ne isključujemo mogućnost zapošljavanja novih ljudi”, najavio je u svibnju direktor KiK-a Ante Rimac.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike