Kultura
5. MEĐUNARODNO NATJECANJE SOLOPJEVAČA VERA KOVAČ VITKAI

Komorni ansambl TriOs senzacija natjecanja
Objavljeno 13. studenog, 2018.
NOVI SAD
Na 5. međunarodnom natjecanju solopjevača Vera Kovač Vitkai, koje je održano protekloga vikenda u Novom Sadu, učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek postigli su i ovaj puta iznimne rezultate. Pod vodstvom nastavnice mr. art. Vesne Coufal Jaić, prof. savjetnice, solopjevači su nastupali u kategoriji komornih sastava, kao i kategorijama sologlasova. Komorni ansambl srednjoškolaca TriOs bio je senzacija natjecanja. Trio u sastavu Leonarda Kavedžić, sopran, Vlatka Kladarić, sopran i Nikola Varžić, klavir osvojio je I. nagradu i prvo mjesto te je proglašen laureatom natjecanja uz osvojenih nevjerojatnih 100 bodova. Sastav je nastupio i na završnom svečanom koncertu. Sjajnim muziciranjem mladi su glazbenici potvrdili kvalitete osječke pjevačke škole koju njeguje njihova profesorica u nizu generacija uspješnih solopjevača, danas umjetnika na pozornicama diljem Hrvatske i inozemstva.


U pretkategoriji ženskih glasova Leonarda Kavedžić (S. III.) osvojila je prvu nagradu s 92,20 bodova, kao i Vlatka Kladarić (S. IV.) koja je prvu nagradu osvojila s 90,40 bodova. U pretkategoriji muških glasova Nikola Varžić (S. IV.) osvojio je treću nagradu s 78,40 bodova. Solističke nastupe pratila je mr. art. Sandra Mikulanda Tutavac, prof.
U ovogodišnjem u žiriju natjecanja, koje se u Novom Sadu održava od 2014., bili su i prof. dr. Maria Temesi, solistica Mađarske nacionalne opere u Budimpešti; Boris Martinovich, umjetnički direktor opere Morlacchi u Perugi i Primavera Opera Company u Los Angelesu; Dmitiry Yevgenevic Trapeznikov, profesor opernog pjevanja na Muzickoj akademiji Majmonida u Moskvi i dr. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike