Mozaik
EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA

Beli Manastir: Čak tri predstave za djecu
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istodobno u 11 zemalja (Hrvatskoj, Slovačkoj, BiH, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, a od ove godine i u Češkoj, Bugarskoj i Belgiji), svake godine treće subote u studenome. Ove godine Noć je dio službenog programa u povodu Dana grada Belog Manastira. Kazalište toga dana postaje mjestom susreta, dijaloga, druženja umjetnika i kazališnih djelatnika, ali i publike. Toga dana kazališta daruju izvedbe i otvaraju svoja vrata publici, rušeći na trenutak iluziju kazališta. Manifestacija pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava 2008. od početka se održava tjedan dana prije proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta.

Ovogodišnja, jubilarna 10. Noć, publici u Belom Manastiru ponudit će tri predstave za djecu na koje je ulazak besplatan: "Pale sam na svijetu" u 10 sati, "Luckasti klauni" u 11 sati te u podne "Oaza kućnih maza".

Od 14 do 15.45 sati radionice su za glumce, a u 16 sati "Ratne priče", program u povodu Dana sjećanja na Vukovar, u organizaciji Grada Belog Manastira, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, Gradskog kazališta Beli Manastir, Centra za kulturu Grada Belog Manastira u suradnji s Prvom i Drugom srednjom školom Beli Manastir, Gimnazijom Beli Manastir, OŠ Šećerana i OŠ "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir. Za kraj, u 19 sati bit će izveden ulomak iz monodrame "Mojoj Baranji", a u 19.10 h skrivena premijera. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike