Regija
POČELE PRIPREME ZA SNIJEG

Baranjske zimske službe spremne
Objavljeno 13. studenog, 2018.
BELI MANASTIR
Premda su temperature visoke, PP Beli Manastir organizirala je sastanak s predstavnicima grada Belog Manastira, baranjskih općina i Cestinga, vezan uz nastupanje zimskih uvjeta na cestama koji se počinju primjenjivati od 15. studenog, a traju do 15. travnja. Cilj je bio što bolja međusobna suradnja i kvalitetnije obnašanje poslova preveniranja prometnih nesreća.
- Tijekom prošlogodišnjih zimskih uvjeta na području Baranje dogodilo se 79 prometnih nesreća, a posljedice su, između ostalih, jedna mrtva osoba i 20 teško ozlijeđenih. Od ukupnog broja, 39 nesreća dogodila se na suhom kolniku, 37 na mokrom a tri na snijegom pokrivenom kolniku - istaknuo je Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir. Romeo Molnar, pomoćnik načelnika za policiju PP Beli Manastir, dodao je kako u nijednom slučaju za nesreću nisu krive pravne osobe zadužene za zimsko održavanje prometa. Stoga je apelirao na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi, upozorivši kako je od početka godine na baranjskim cestama smrtno stradalo šest osoba, od kojih tri u posljednjih dvadesetak dana. Predstavnici općina objasnili su način funkcioniranja zimskih službi na njihovom području, istaknuvši kako su svi spremni za prvi snijeg. Nadcestar belomanastirskog Cestinga, Roman Rašić, istaknuo je kako su spremni za početak zimskog održavanja.
Uz mehanizaciju, u skladištima u Belom Manastiru i Batini trenutačno je 550 tona soli. I.G.
U Baranji 16.652 registriranih vozila
Cesting na području Baranje skrbi o 220 kilometara županijskih i lokalnih cesta, te 85 kilometara državnih. U svakom trenutku mogu pozvatu u pomoć mehanizaciju iz osječkog voznog parka, ali svi vjeruju da to neće biti potrebno. Kako je istaknuto, na području pod ingerencijom PP Beli Manastir u ovom je trenutku 16.652 registriranih vozila, od čega 11.083 osobnih, 1927 traktora, 12 autobusa, 231 radni stroj, 347 teretnih vozila, 12 kombiniranih i ostalih, čemu valja dodati i vozila koja nemaju BM oznaku a prometuju baranjskim prometnicama.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice
kazne od 300 do 1300 €

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca