Novosti
U ZAGREBU OTVOREN HOTEL CANOPY BY HILTON

Za turizam više od milijarde eura
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Hotel Canopy by Hilton, investicija Zagreb City hotelsa vrijedna osam milijuna eura, otvoren je u ponedjeljak u Zagrebu, a tom je prigodom ministar turizma Gari Cappelli najavio da će u hrvatski turizam u 2019. biti uloženo novih 1,05 milijardi eura, nakon ovogodišnjih 940 milijuna.
Novootvoreni Hiltonov hotel prvi je brenda Canopy u kontinentalnoj Europi, a nakon Zagreba hoteli tog brenda bit će otvoreni i u Londonu, Madridu i Parizu. Odlike tog brenda su njegovanje lokalne kulture i zbog toga su za njegovo uređenje angažirani domaći dizajneri - Studio Franić i Šekoranja te hrvatski proizvođači namještaja. U hotelu se mogu naći motivi hrvatske šahovnice, šestinske nošnje, Kožarićeva Prizemljenog sunca, hrvatske znanosti i umjetnosti, kao i zagrebačka tradicijska jela. "Ovo je drugi Hilton u Zagrebu. Nakon DoubleTree otvaramo Canopy, a očekuje nas otvorenje Garden Inna sljedeće godine. Iznimno smo ponosni na ovaj hotel i sretni smo što imamo tako dobru suradnju. Hrvatska je iznimno važno tržište za Hilton. Ona ima divnu obalu i mi već gledamo kako ćemo se dodatno proširiti ondje i razvijati naše hotele", rekao je izvršni direktor Hiltona za razvoj južne Europe Alan Mantin.
Ministar Cappelli tom je prigodom najavio da će se u hrvatski turizam u 2019. sliti novih 1,05 milijardi eura investicija, pri čemu će 626 milijuna investirati tvrtke u svoje turističke projekte, a županije, gradovi i općine 425 milijuna eura. Najveći broj investicija, odnosno najveći iznos ukupnih investicija, planiran je u Primorsko-goranskoj županiji, ukupno 203 milijuna eura, Splitsko-dalmatinskoj, 197 milijuna eura, te u Istri, 175 milijuna eura, a u kontinentalnim županijama, uključujući Grad Zagreb, bit će uloženo 355 milijuna eura. H
Novootvoreni Hiltonov hotel prvi je brenda Canopy u kontinentalnoj Europi
Možda ste propustili...