Novosti
ODVJETNICI IVICE TODORIĆA PREDALI ŽALBU:

Tražit ćemo da se istražni zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz jamčevinu
Objavljeno 13. studenog, 2018.

Odvjetnički tim Ivice Todorića na zagrebačkome Županijskom sudu u ponedjeljak je predao žalbu na odluku o istražnom zatvoru, koji je bivšem čelniku Agrokora određen zbog opasnosti od bijega. Odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da će najprije pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom pritvoru, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamijeni jamčevinom.


"Ako izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz jamčevinu", kazala je Jadranka Sloković. Prema neslužbenim informacijama, odluku o žalbi sud će objaviti u utorak.
Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca, gdje je smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage odlučivao je o prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i o novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.
Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. Todorić bi u srijedu trebao iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Istraga je otvorena prije godinu dana, a mogla bi završiti u travnju 2019. i tada bi trebala biti podignuta i optužnica.
Nekad najmoćniji hrvatski gospodarstvenik izručen je prošloga tjedna, godinu dana nakon uhićenja u Londonu, kamo se sklonio nakon izbijanja afere Agrokor. Na temelju europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska Todorić je lani, 7. studenoga, uhićen u Londonu, kamo je pobjegao uoči pokretanja istrage u slučaju Agrokor tvrdeći da ga politički progone hrvatske vlasti. Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 milijuna kuna Državno odvjetništvo pribraja i 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga. H/D.Pav.
Ivica Todorić bi u srijedu trebao iznijeti svoju obranu pred tužiteljima
Možda ste propustili...