Crna kronika
POLICIJSKI OČEVID POKAZAO

Dva su štaglja u Tenji planula zbog piromana
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Utvrđeno je da je prošlotjedni požar u Tenji izbio zbog prislanjanja otvorenog plamena uza sijeno
TENJA

Požar koji je u cijelosti poharao dva štaglja obitelji Gavrilović u Tenji, u Ulici Vladka Mačeka, podmetnut je! Utvrdila je to policija. Požar je prošle srijede i četvrtka gasilo 40 vatrogasaca Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek i svih DVD-ova s osječkog područja.


- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo prislanjanjem otvorenog plamena uza sijeno u jednom gospodarskom objektu, nakon čega se požar proširio na gospodarski objekt u kojem se nalazila slama. Izgorjela su oba objekta s oko 3000 manjih bala sijena i oko 3000 manjih bala slame, a izgorjela je i krovna konstrukcija susjedne zgrade. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 90 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.
Tko je i zašto zapalio štagljeve, još uvijek nije poznato, no sreća u nesreći je što su životinje preživjele.
- I mislio sam da je požar podmetnut, ali ne znam detalje oko toga pa ne želim o tome ništa govoriti. Nastala je velika šteta, imam junad i ovce, i sada imam problem s hranom za životinje. Nešto ću dobiti, a nešto kupiti, ali sada prvo moram ovo raščistiti jer i ono slame što nije izgorjelo natopljeno je vodom pri gašenju požara. Štagljevi su bili od drvene konstrukcije i prekriveni salonit-pločama te svuda ima čavala i sličnog. Sada je problem što ne znam kako to zbrinuti, jer tvrtke koje se bave zbrinjavanjem takvog otpada traže velik iznos. Slama i sijeno još se uvijek isparavaju. Srećom, dio gdje su bile životinje i kuća zahvaljujući vatrogascima je spašen - kaže vlasnik Savo Gavrilović.
Podsjetimo, veliki požar na štagljevima izbio je prošle srijede u večernjim satima. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek dojavu da gori nadstrešnica dobilo je u 20.51. Na intervenciju je odjurilo 13 vatrogasaca s četiri vozila, no na mjestu događaja vidjelo se da ne gori samo nadstrešnica nego i gospodarski objekti u kojima je bila slama i sijeno. - Postojala je mogućnost da se požar proširi na obiteljsku kuću i kuće koje graniče s gospodarskim objektima. Uz opožereni objekt nalazila se telad, koju smo uz pomoć vlasnika i susjeda evakuirali iz požarom ugroženog prostora, a nakon toga pristupili smo izvlačenju poljoprivredne mehanizacije - doznali smo iz JPVP-a Osijek.
Sandra Lacić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
POŽAR GASILO 40 VATROGASACA
Požar su vatrogasci lokalizirali u srijedu 21.40 te su zbog veličine požara pozvane dodatne snage. U gašenju požara sudjelovali su i DVD Tenja, DVD Gornji grad, DVD Donji grad, DVD Retfala i DVD Sarvaš. Ukupno je bilo 16 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca. Nakon što je požar lokaliziran i ugašen, na mjestu događaja cijelu su noć ostali pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tenja. U četvrtak prijepodne došao je bager i razgrtao slamu, a vatrogasci su je dalje gasili. Njihova intervencija završila je u četvrtak oko 14 sati. Od vatrogasaca doznajemo da je uz slamu i štagljeve izgorjelo i oko deset tona kukuruza, a djelomično su oštećeni napušteni objekt - veterinarska stanica, i vlasnikova kuća.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike