Sport
MARIN PILJ POSTIGAO PRVIJENAC U PRVOJ HNL

Zekić mu je prije izvođenja
slobodnog udarca
doviknuo: “Ti to zabij!”
Objavljeno 12. studenog, 2018.
Već i vrapci na grani znaju kako je Petar Bočkaj pravi maher u izvođenju slobodnih udaraca, međutim, susret u Koprivnici dao je nagovještaj kako u redovima bijelo-plavih postoji još jedan čovjek sa sličnim potencijalom. Marin Pilj, 22-godišnjak koji je poniknuo u Gradskom vrtu, ali je posljednju godinu i pol igrao u Belišću i Novigradu, a zimus se tiho vratio u redove Osijeka. Zamišljeno je bilo njegovo participiranje u drugoj momčadi, ali od početka ove sezone Pilj je sve češće u planovima Zorana Zekića. Riječ je o vižljastom i vrlo okretnom igraču koji može igrati na više pozicija u momčadi, a već se proljetos, dok je igrao na trećeligaškoj sceni, vidjelo koliko odskače u tom društvu. Dominantan je bio i među drugoligašima kada bi god zaigrao za drugu momčad pa je posve logično što mu je Zoran Zekić počeo davati povjerenje i u udarnom sastavu. I Pilj je to brzo počeo vraćati. Prvi pogodak za seniorsku momčad postigao je nedavno u kup-susretu protiv Krka, a u Koprivnici je zabio i svoj prvenstveni prvijenac, i to kakav. Baš u maniri Pere Bočkaja iz slobodnjaka s 18 metara iskosa s lijeve strane naciljao je bliže desne rašlje. Za one koji manje prate, taj je trenutak možda bio i iznenađenje, ali Pilj je za drugu momčad već postigao nekoliko pogodaka iz slobodnih udaraca, što je samo dokaz kako Osijek ima još jednog majstora za taj segment igre. Koliko Zekić vjeruje u Pilja, najbolje je svjedočila scena koja je prethodila tom slobodnom udarcu. Bio je pokraj lopte i Hajradinović, ali je Zekić odlučno pokazao na Pilja i doviknuo mu: "Ti to zabij!" I što je mogao Marin drugo nego poslušati trenera. Uzeo je zalet i pogodio za olakšanje Osijekovim navijačima jer je taj pogodak značio potvrdu pobjede bijelo-plavih.- Kad sam ulazio u igru, trener mi je rekao da uzmem pucati slobodnjak ako do njega dođe. Eto, došao je, pucao sam i hvala Bogu da je ušla. Naravno, sretan sam zbog pogotka, ali je od toga važnije što smo osvojili sva tri boda na neugodnom gostovanju u Koprivnici - mirno je pričao Marin Pilj koji je nakon susreta doživio i ovacije Kohorte koja je i u Koprivnici bila uz bijelo-plave.Sam susret bio je vrlo tvrd. Osijek nije bio baš razigran, što se posebno odnosi na prvi dio utakmice, ali na kraju je cilj ostvaren, bodovi su osvojeni i sad se u miru može na posljednju prvenstvenu stanku u ovoj polusezoni.- Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu jer je Slaven Belupo momčad koja se zna dobro braniti. U prvom dijelu nismo pronalazili način na koji bismo ih probili, protok lopte nije nam bio dovoljno brz, u nastavku je to izgledalo bolje i odmah smo stvorili prilike iz kojih smo došli do lijepih pogodaka. Odličnu smo akciju odigrali kod vodećeg pogotka, a moj je "slobodnjak" bio potvrda naše zaslužene pobjede - zaključio je Marin Pilj. D. Keler
PILJ 161. OSIJEKOV STRIJELAC
Marin Pilj postao je 161. igrač Osijeka kojemu je pošlo za nogom upisati se među strijelce u Prvoj HNL. Inače, na vrhu klupske liste strijelaca u domaćem prvenstvu su Robert Špehar sa 60, Bakir Beširević s 45, Josip Barišić s 35 te Milan Pavličić i Antonio Perošević sa po 32 pogotka. Od aktualnih igrača najviše je zabio Muzafer Ejupi, 16 golova, a pogotkom u Koprivnici mu se na samo jedan gol primaknuo Haris Hajradinović.
Marin Pilj

nogometaš Osijeka

Kad sam ulazio u igru, trener mi je rekao da uzmem pucati slobodnjak ako do njega dođe. Eto, došao je, pucao sam i hvala Bogu da je ušla.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike