Crna kronika
TRAGEDIJA KOD DARDE

Nalet automobila završio kobno po vozača bicikla
Objavljeno 12. studenog, 2018.
Pet osoba poginulo je u prometu u manje od mjesec dana na cestama Osječko-baranjske županije

DARDA - Sedamdesettrogodišnji biciklist smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, u 18.25 sati, na obilaznici kod Darde. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, biciklist je poginuo u naletu automobila. Nakon policijskog očevida bit će poznate okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće. U nešto više od 20 dana ovo je treća poginula osoba u prometnim nesrećama na području Baranje, dok je pet osoba smrtno stradalo u manje od mjesec dana na cestama Osječko-baranjske županije.

 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 20. listopada, oko 5.20 sati, poginuo je 32-godišnji policajac. Policajac u službi upravljao je kombijem cestom između Zmajevca i Batine, pri čemu je vozilom djelomice prešao na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera te je prednji lijevi dio vozila udario u prednju lijevu stranu kamiona, koji je dolazio iz suprotnog smjera. Kamionom je upravljao 40-godišnji državljanin Srbije. Zbog siline udara na mjestu događaja preminuo je 32-godišnji policajac, dok je njegov 42-godišnji kolega lakše ozlijeđen.Već sljedećeg vikenda, u petak, 26. listopada, u prometnoj nesreći u Ulici Dragutina Tadijanovića, u Švajcarnici, smrtno je stradao 32-godišnjak. Nesreća se dogodila kada se 32-godišnji vozač vraćao u svoj traku nakon nepropisnog pretjecanja te stražnjom bočnom stranom vozila udario u prednji bočni dio kojim je upravljao 20-godišnjak. Tridesetdvogodišnjak je izgubio nadzor nad vozilom i prednjim dijelom udario u dvije ograde obiteljskih kuća te u stablo, dok je vozilo 20-godišnjaka udarilo u ogradu kuće te se zaustavilo. Zbog zadobivenih ozljeda na mjestu je preminuo 32-godišnjak, dok je 20-godišnjak ozlijeđen lakše.Još dvije osobe smrtno su stradale u listopadu i studenome na cestama Osječko-baranjske županije.

Početkom listopada smrtno je stradao 70-godišnji biciklist na valpovačkoj obilaznici, kod skretanja za Belišće. Prema dostupnim informacijama, biciklist se nepropisno uključio u promet na glavnoj cesti, oduzevši tako prednost vozačici automobila koja se iz smjera Donjeg Miholjca kretala prema Valpovu.Tijekom listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske dogodila se 191 prometna nesreća. U njima je ukupno stradalo 69 osoba, od čega su tri osobe smrtno stradale, devet ih je ozlijeđeno teško i 57 lakše.

Sandra Lacić
u nepunih 30 dana
PET OSOBA POGINULO U PROMETU
POGINUO 25-GODIŠNJAK IZ ITALIJE
Na Dušni dan, na dionici državne ceste D-34, kod Viljeva, smrtno je stradao 24-godišnji Talijan. Nesreća se dogodila kada je 24-godišnji hrvatski državljanin, bez položenog vozačkog ispita, nedaleko od Donjeg Miholjca započeo pretjecati kamion s prikolicom kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin. Mladi vozač pri tome je automobilom zahvatio rub kolnika i skrenuo prema kamionu te je potom prednjim dijelom udario u prednji bočni dio teretnog automobila. Automobil je sletio u odvodni kanal i prevrnuo se, pri čemu je iz vozila ispao 24-godišnji državljanin Italije. Mladi Talijan je zbog ozljeda preminuo na mjestu nesreće, 25-godišnji putnik, hrvatski državljanin, lakše je ozlijeđen, dok vozač nije zadobio ozljede.
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike