Crna kronika
VIŠE VATROGASNIH INTERVENCIJA U SLAVONIJI

Izgorio krov staje i 50 bala sijena
Objavljeno 12. studenog, 2018.

MIHALJEVCI - Više vatrogasnih intervencija imali su gasitelji u Slavoniji i Baranji tijekom petka i subote. U mjestu Mihaljevci na požeškom području zapalila se štala.- Nešto poslije 16 sati dobili smo dojavu o požaru štale u naselju Mihaljevci, u kojoj se nalaze konji te rolo bale sijena. Pravovremenom dojavom te brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća materijalna šteta. Izgorjelo je 20-ak rolo bala sijena te krovište od 40-ak kvadrata, dok je širenje požara na staju s 50-ak rolo bala sijena spriječeno. Konji su, srećom, bili izvan štale. Na intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasca JVP Grada Požege te četiri vatrogasca DVD Požega s ukupno pet vozila - doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Požega. Na mjesto događaja izišla je i policija koja je obavila očevid. Nakon priopćenja Policijske uprave požeško-slavonske bit će poznat točan uzrok izbijanja požara u štali.

Osječki su vatrogasci gasili požar otvorenog prostora uz cestu Nemetin - Sarvaš. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka u petak je u 18.17 sati primilo dojavu da gore suhe grane i nisko raslinje. Na intervenciju su odjurila tri vatrogasca s jednim vozilom.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 18.27 sati zatekli smo požar niskog raslinja koje je gorjelo uz rub šume na površini oko 40 puta 5 metara, koji smo u kratkom roku lokalizirali pomoću vitla za brzo gašenje. Preko operativno komunikacijskog centra JPVP Grada Osijeka na požar smo pozvali DVD Osijek Donji grad koji su izišli s autocisternom zbog potrebe za dodatnom količinom vode. Požar je u potpunosti ugašen - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Istoga dana vatrogasci Dalja i Bijelog Brda gasili su požar suhe trave i raslinja između Dalja i Bijelog Brda.

U petak, u 20.29 sati, kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci gasili su požar na osobnom vozilu u Vinkovcima. U nedjelju u 17.18 sati, u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru došlo je do požara na otvorenom prostoru gdje je gorjela piljevina. Na intervenciju su izišli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vukovar. Intervencija je završena u 18.07 sati.S.Lacić

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike