Osijek
IZVIĐAČKI PARK NA JUGU 2

Postavljeni novi roštilji za sve one koji vole prirodu
Objavljeno 12. studenog, 2018.
U izviđačkom se parku Udruge izviđača “Slavonski hrast” nerijetko održavaju rođendanske proslave

Izviđački park Udruge izviđača "Slavonski hrast“ Osijek na bajeru Jug 2 u subotu je dobio nove, dopunjene sadržaje – nove roštilje koji su ondje postavljeni u suradnji sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice "Slagalica“, a u okviru programa "Malo za puno 2018“.

- Ovo je drugi dio, uvjetno rečeno, našeg parka koji je zapravo namijenjen svim građanima Juga 2 koji žele predahnuti za vrijeme šetnje, ili ondje žele nešto prigristi, odnosno prirediti ručak i dobro se zabaviti – ispričao nam je Zlatko Nikšić, predsjednik Udruge izviđača "Slavonski hrast“, dodajući kako je izviđački park još dodatno uređen novim daskama na klupama koje su ondje ranije postavljene.Na svečanom otvorenju roštilja, dakako, valjalo ih je iskušati. Tako su okupljeni izviđači, članovi iz Osijeka i Bilja, ondje ispekli kobasice i potom priredili razne zabavne izviđačke igre. Nikšić podsjeća da je ovaj prostor, između ostaloga, funkcionalan i za proslavu dječjih rođendana, a što se već ranije i događalo te se nada kako će novi roštilji privući građane s Juga 2 koji, zbog života u stambenim zgradama, nemaju priliku zapaliti roštilj u vlastitom dvorištu.Inače, to nisu svi planovi Udruge izviđača. Namjeravaju, naime, obnoviti poučnu stazu koja prolazi cijelim krugom oko bajera i gdje su obilježene životinje – ribe i kukci - koje obitavaju na ovom području. Obnovu poučne staze oko bajera članovi Udruge izviđača "Slavonski hrast" namjeravaju započeti sljedećeg proljeća, a što će dodatno obogatiti ovaj prostor pun zelenila. Planiraju također postaviti koševe za otpatke i svjetiljke.Dodajmo tome kako Udruga izviđača okuplja 70-ak članova, poletaraca i starijih. U park dolaze organizirano gotovo svakim danom i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.
Marija Mihelić
Neodgovorni vlasnici kućnih ljubimaca
Zelenilo i lijep prostor privlači i vlasnike kućnih ljubimaca. Neki od njih pak, kaže Nikšić, ne vode računa o kulturi ponašanja, odnosno iza svojih pasa ne kupe, što zna biti neugodno za onoga tko dođe u park u namjeri da se igra, odnosno da ondje pripremi hranu.

- Neki je dan jedna žena stavila svog psa na stol. Ovdje ljudi pripremaju hranu i doista nije umjesno da se neki vlasnici pas tako ponašaju - upozorava Nikšić, dodajući kako poštuje vlasnike kućnih ljubimaca, no na njih apelira da i oni poštuju ovaj prostor koji treba držati urednim i čistim kako bi svatko ondje mogao uživati.
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike