Osijek
13. VEČER UDRUGE BOSANSKIH HRVATA "PRSTEN"

Zabava do jutra uz
gozbu, pjesmu i ples
Objavljeno 11. studenog, 2018.
Petstotinjak se članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata "Prsten“ okupilo u subotu uvečer u dvorani Kristal na 13. Večeri Udruge "Prsten“. Bila je ovo prigoda da, nakon rada tijekom cijele godine, ova obljetnica prođe u zabavi, uz dobru glazbu i gozbu, a da je upravo tako, potvrdila je Ana Stanić, predsjednica podružnice Osijek Udruge bosanskih Hrvata "Prsten“.
- Večeras je ovdje tradicionalna zabava koja se održava jednom godišnje i gdje pjevamo, plešemo i zabavljamo se. Svirat će nam bend Lira te Kulturno-umjetničko društvo Bosanski biseri iz Bosanskog Broda. Zapjevat će nam i glazbena skupina Jaranice, a bosansku pjesmu o Bosni izvest će i Ilija Marić – pojasnila je Stanić, čija udruga nastoji čuvati bosansku tradiciju, u čemu su već punih 13 godina više nego uspješni.
U ulozi članice Udruge od samog osnutka, ali i dogradonačelnice, ondje je bila i Žana Gamoš, koja je istaknula kako je u Udruzi provela trećinu svog života te naglasila da je Udruga gradu Osijeku dala mnogo ljubavi, novu svježinu, dobar odgoj te mnogo vrijednih i poštenih ljudi.
- Ovdje sam u ime Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića, i drago mi je da mogu pozdraviti sve okupljene članove i prijatelje Udruge. Otkako sam na mjestu zamjenice gradonačelnika imam manje vremena za redovite aktivnosti u Udruzi, no kad su prilike poput ove večeras, to se ne propušta – istaknula je Gamoš. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike