Kultura
ČUDESAN SVIJET U DRUŠTVU OMILJENIH DISNEYJEVIH JUNAKA

Poziva djecu da postavljaju pitanja, misle i dobivaju točne i zanimljive odgovore
Objavljeno 12. studenog, 2018.

Prema definiciji, enciklopedija je djelo sređeno po abecedi ili po predmetima, daje pregled ukupnih znanja o nekoj grani djelatnosti ili o ukupnom ljudskom znanju. Upravo jednu takvu, sveobuhvatnu i namijenjenu svoj znatiželjnoj djeci, koja žele doznati sve o planetu na kojemu živimo, o životinjama s kojima ga dijelimo i o pojavama u prirodi s kojima se susrećemo, čudesan svijet oko nas u društvu omiljenih Disneyjevih junaka mogu mali radoznalci upoznati zahvaljujući Egmontovu izdanju uistinu vrijednom čitanja i posjedovanja - Moja prva enciklopedija, koje na 144 stranice tvrdoga uveza donosi pregršt zanimljivih informacija (više od 240 začudnih podataka) za koje će i mnogi roditelji (sebi) priznati da ih nisu znali.

Namijenjena djeci, enciklopedija je to koja je zapravo prvoklasan izvor koji hrani svačiju glad za znanjem i pustolovnim duhom, kako onih predškolske i školske dobi, tako i onih čije je diplome odavno već prekrila ljupka knjiška prašina. S punim povjerenjem možete svojoj djeci dopustiti da zarone u ovaj mali rudnik dragocjenog znanja i da se njihova mašta razigra, da duboko kopaju i doznaju mnogo toga o svijetu koji ih okružuje, ali i onom koji im je za sada još daleko. Bit će vam užitak gledati ih kako se hrani njihova prirodna radoznalost, kako prethodna znanja i iskustva povezuju s novim informacijama koje dobivaju. Tim stručnjaka koji je radio na enciklopediji jamstvo je pouzdanog sadržaja, k tomu atraktivno upakiranog, uz predivne ilustracije - fotografske i slikovne, s omiljenim im Diseneyevim likovima, ne samo iz crtića nego i priča, bajki, ne samo pozitivaca nego i zlikovaca. Izdanje je to u kojemu doista mogu uživati svi naraštaji obitelji.
Uz strpljivog roditelja, knjiga je to u kojoj mogu uživati i jako mali čitatelji jer kvalitetno potiče njihov intelektualni razvitak. Zapanjujuće činjenice zaokupit će njihovu pozornost i zabaviti ih. Jasni i sveobuhvatni sadržaji pomažu razviti obrazovne vještine i proširiti djetetovo znanje. Osim toga, korisna je to knjiga za poticanje interaktivnog iskustva učenja odraslih i djeteta. Uz Moju prvu nciklopediju djeca će stjecati nova znanja i obogaćivati svoj rječnik koji će potaknuti njihov um i pomoći njihovu razvitku.
Povezujući znanstvene činjenice s popularnim znanjima, ova knjiga donosi preglednu zabavu utreniranim čitačima, ali i novima. Jer, činjenice su to o neposrednom svijetu u kojemu žive i rastu, velika knjiga što pruža živahne, praktične, jednostavne informacije. Knjiga poziva djecu da postavljaju pitanja, misle i dobivaju odgovore koji su točni, zanimljivi, odgovarajuće razine i temelje se na obrazovnim nalazima. Pomaže pripremiti predškolce za školu. Vrlo razigrana, knjiga je avantura u istraživanju.
Knjiga je to za kojom se poseže često, koja se čita u dahu ili u navratima, po redu ili nasumično otvarajući stranice. Jedno je sigurno: ne će završiti u ladici ili na polici, skrivena iza neke društvene igre ili plišanca. N.Vekić
Za ovom se knjigom poseže često, čita se u dahu ili u navratima, po redu ili nasumično otvarajući stranice
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike