Novosti
OBRANA OSNIVAČA AGROKORA PRIPREMA ŽALBU NA PRITVOR

Ivica Todorić u srijedu iznosi obranu
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke, u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković. "Obrana će biti iznesena u jednom i drugom postupku", kazala je Sloković uoči posjeta Todoriću u istražnom zatvoru, koji mu je u četvrtak navečer određen zbog opasnosti od bijega.
Iako je ranije nakon podizanja rješenja o istražnom zatvoru na zagrebačkom Županijskom sudu kazala da će žalbu podnijeti u petak do kraja radnog dana, Sloković je poslijepodne izjavila da to ipak neće stići učiniti prije ponedjeljka.
Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gdje je dan ranije smješten nakon izručenja iz Londona, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva. Prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu, jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.
Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.
O žalbi obrane na odluku suca istrage Zorana Luburića izvanraspravno vijeće Županijskog suda trebalo bi odlučivati prema ubrzanoj proceduri. H
Možda ste propustili...

OPORBA UPIRE PRSTOM

Optužbe za kršenje procedure

VATROGASAC FRANE LUČIĆ DOBIO ODŠTETU

Sklapanje nagodbe trajalo 12 godina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana