Novosti
BANDIĆ NA METI

Platio oglas gradskim novcem
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Povjerenstvo za sukob interesa u petak je odlučilo da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povrijedio načela obnašanja javne dužnosti prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa jer nije na vrijeme dostavio potrebnu dokumentaciju, no za to nije predviđena sankcija.
Izvjestiteljica u tom predmetu Aleksandra Jozić-Ileković rekla je kako Bandić nije na vrijeme dostavio zatraženu dokumentaciju o predmetima vezanim uz njegov mogući sukob interesa u slučaju kada je u ime Zagreba, 25. siječnja 2016., potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora za potrebe Mjesnog odbora Havidići, koji je u vlasništvu supruga članice Vijeća tog mjesnog odbora. Pri tome se i taj mjesni odbor usprotivio promjeni poslovnog prostora u kojem održava svoje sjednice. Također, protiv Bandića je podnesena anonimna prijava u kojoj se navodi da je u posljednjih pet godina čak 62 puta službeno putovao u Rim na trošak Grada Zagreba, pri čemu je upitno jesu li ta putovanja imala službeno opravdanje. Jozić-Ileković podsjetila je kako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 18. svibnja 2018. pokrenulo postupak protiv Bandića zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Bandić je postupio neodgovorno i nesavjesno u obnašanju dužnosti gradonačelnika jer nadležnom upravnom tijelu Grada Zagreba, prema obavezama iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa, nije naložio da postupi po prethodnim pozivima i požurnicama Povjerenstva da mu se na vrijeme dostave zatraženi podatci, očitovanja i isprave vezane uz te predmete. "Bandić je u obnašanju dužnosti gradonačelnika postupio neodgovorno i nesavjesno te je propustio očuvati vlastitu vjerodostojnost i povjerenje građana, čime je povrijedio načela djelovanja iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa", rekla je Aleksandra Jozić-Ileković.
Bandića su u petak napali i politički neistomišljenici jer je plaćeni oglas u novinama kojim se još jednom ispričao braniteljima zbog susreta sa srbijanskim političarom Draganom Markovićem Palmom platio gradskim novcem. V.T./H
Možda ste propustili...

UČINCI ZAKONA O ZABRANI NEPOŠTENIH TRGOVAČKIH PRAKSI

Dobavljači se boje odmazde trgovaca, pristiglo je samo 14 anonimnih dojava

PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU OBITELJSKOG NASILJA

Zdravstveni djelatnici moraju prijaviti svaku sumnju na nasilje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana