Regija
27. GODIŠNJICA POKUŠAJA PROBOJA

Vijenci i svijeće za poginule policajce
Objavljeno 10. studenog, 2018.
JARMINA - Na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 27. godišnjica pogibije petorice pripadnika postrojbe specijalne policije PU varaždinske "Roda" koji su sudjelovali u akciji proboja obruča neprijateljskih snaga oko Vukovara. U toj su akciji poginuli Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos i Željko Pongrac, a Vlado Štampar se i danas vodi kao nestali.
- Poznato je da su Vukovaru u pomoć prvi priskočili varaždinski policajci i bili su u obrani od prvog do posljednjeg dana i nažalost još uvijek petoricu vodimo kao nestale i tražimo ih i dalje. Valja naglasiti da je to bio posljednji pokušaj proboja u Vukovar u koji je krenulo 120 pripadnika "Roda". Svi Varaždinci dali su veliki doprinos u obrani i oslobađanju naše domovine - rekao je Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Vlade i Sabora.
Podsjetio je na veliki doprinos sjevera Hrvatske u obrani domovine i naoružavanju pripadnika oružanih snaga RH rekavši da je u Varaždinu već 22. rujna 1991. zarobljen cijeli korpus, a radilo se o osamdeset tenkova i oružju za deset pješačkih brigada. M.F.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike