Regija
SLAVONCI PONOSNI

Brod prvi dobio Muzej lovstva
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Ovaj muzej dokazuje da su lovci i lovstvo i kroničari jednog vremena, rekao je župan Marušić

SLAVONSKI BROD - Članovi Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije u povodu obilježavanja blagdana sv. Huberta imali su posebno dobar razlog za zadovoljstvo.U prostorijama Županijskog lovačkog saveza u Strossmayerovoj ulici u Slavonskom Brodu dobili su prvi Muzej lovstva u Slavoniji. Posebno sretan bio je Mato Grgić, predsjednik županijskog Lovačkog saveza.– Nakon brojnih aktivnosti dovršili smo ovaj muzej. Veliku potporu dala nam je supruga pokojnog dr. Medverca, koji je bio strastveni lovac, a ona je željela dio njegove arhive pokloniti muzeju.Muzej je otvorio predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak.

- Ja sam već previše godina na čelu HLS-a da ne bih pratio što se događa po županijskim savezima. Posljednjih desetak godina ovaj je savez učinio velike iskorake. Naravno da mi u vrhu saveza pozdravljamo ovakvu inicijativu, poglavito kada najmlađi, kojima je potrebno da se upoznaju sa životinjskim svijetom, mogu doći ovamo, a ne moraju dolaziti u Zagreb - rekao je Dečak.Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, koji je i sam lovac, rekao je kako je ponosan na sve koji su doprinijeli da se ovaj muzej otvori.- Ovaj muzej dokazuje da su lovci i lovstvo i kroničari jednog vremena - rekao je župan.

- Čestitam ovom savezu na otvaranju muzeja jer mi na našem slavonskom području imamo samo lovačku sobu u Našicama, koja je skromnija od ovog postava, i izuzetno je važno što smo uspjeli ostvariti ovu ideju. Pokušali smo u Osijeku, ali nismo uspjeli i, evo, drago mi je da je ona realizirana u Slavonskom Brodu. Moramo se približiti građanima i mladima, to je jedan od načina da im pokažemo naš rad i naše nastojanje da očuvamo okoliš, biološku raznolikost, čiste vode, da sve ono što su nama stariji ostavili sačuvamo za buduće generacije – istaknuo je Zlatko Stolnik, dopredsjednik HLS-a za istočnu regiju koja obuhvaća pet slavonskih županija. AGM Kruna

Novi projekti
“Muzej nudi zanimljiv retrospektivni pregled povijesti uz dokumentaciju, fotografije i stare predmete, a posebno su atraktivni eksponati životinja. Muzej će služiti za prezentaciju lovstva te edukaciju školaraca i zaljubljenika u prirodu”, rekao je predsjednik Županijskog saveza Mato Grgić i najavio nove projekte - među kojima i otvaranje lovačke knjižnice i čitaonice.
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike