Osijek
NATJEČAJ ZAKLADE "SRCE GRADA OSIJEKA"

Do jučer stiglo 30-ak prijava za 30 stipendija
Objavljeno 10. studenog, 2018.
Tridesetak je prijava do jučer pristiglo na javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade "Srce grada Osijeka" za akademsku godinu 2018./2019. Potvrdio je to upravitelj zaklade Romano Kristić dodajući kako povjerenstvo ipak treba pričekati ponedjeljak, eventualno i utorak zbog mogućih prijava na natječaj poštom.
- Vidjet ćemo ispunjavaju li uvjete svi koji su se prijavili na natječaj, no ovo može i ne mora biti ukupan broj prijava, jer oni koji su poslali dokumentaciju poštom 9. studenoga također sudjeluju u natječaju – pojasnio je Kristić, podsjećajući na to da se ove godine daje 30 stipendija, što je znatno više nego proteklih. Naime, prošle je godine stipendijom bilo obuhvaćeno 15, a godinu prije 14 studenata.
Podsjetimo, rok za prijavu na natječaj produžen je do 9. studenoga, a Kristić kaže kako je to učinjeno zbog toga što se nije javilo dovoljno zainteresiranih, unatoč tome što je zaklada poslala obavijest svim sastavnicama Sveučilišta J. J. Strossmayera.
Nakon što povjerenstvo pregleda sve pristigle stipendije i eventualno budu potrebne nekakve nadopune sukladno pravilima natječaja, slijede analize i potom i dodjela stipendija. Podjela stipendija, kaže Kristić, planirana je za Dan grada kad će studentima dobitnicima stipendija biti podijeljeni ugovori.
- Zaklada je u promet pustila 540 tisuća kuna za 30 stipendija, a svaka je u vrijednosti od 18 tisuća kuna. Studenti tako imaju sigurnu stipendiju tijekom 12 mjeseci uz još dodatnu jednokratnu stipendiju od 3000 kuna u listopadu 2019. godine ako je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili obrane završnog rada na završnoj godini. Također, dobivaju još 3000 kuna jednokratno u istom razdoblju ako je ispunjen uvjet da su položeni svi ispiti za akademsku godinu 2018./2019. Ovo je trenutno najatraktivnija stipendija u Osijeku i studenti koji budu ispunili uvjete bit će, vjerujem, zadovoljni – zaključio je Kristić. M. Mihelić
Prvotni je rok za prijavu na natječaj zaklade bio 31. listopada, ali je potom produljen do 9. studenoga
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike