Osijek
TABLET POBJEDNIKU GLASOVA LIKOVNOG NATJEČAJA S TEMOM “MOJ NAJDRAŽI SPORT”

Dino Muharemović nacrtao Vatrene i želi biti nogometaš
Objavljeno 9. studenog, 2018.
Predsjednik 1.b razreda OŠ Mladost uz nogomet je naučio sve zemlje svijeta i njihove glavne gradove, kaže baka Bosiljka

Srebrni Vatreni - Modrić, Perišić, Rakitić, Vida i Kovačić - u "kockastim" dresovima, a na golu Argentinac Caballero glavni su akteri crteža koji je prvašiću OŠ Mladost Dini Muharemoviću glasovima naših čitatelja donio pobjedu na ovogodišnjem likovnom natječaju Glasa Slavonije s temom "Moj najdraži sport". Pobjednički crtež, tradicionalno, krasi naslovnicu Glasova posebnog priloga "Moj prvi godišnjak", kojim već šesnaestu godinu zaredom pratimo naše najmlađe od njihovih prvih školskih dana. Vrijednu nagradu – tablet - Dini je u četvrtak u školi uz čestitke uručio Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije, a Glasova je ekipa cijelom razredu podijelila godišnjak uz prigodni poklon sponzora Argeta.

Sretni i ponosni što je pobjednik baš iz njihova razreda, kolege iz školskih klupa zajedno su se veselili s Dinom, inače predsjednikom razreda, u kojem uspješno održava red, iako ga, našalio se, razigrani vršnjaci ponekad i ne slušaju. A da je tema bila kao skrojena za ovogodišnjeg pobjednika, potvrđuje i sam Dino, koji, kad odraste, želi biti upravo nogometaš ili istraživač koji putuje svijetom.- Nogomet volim igrati i gledati. Jako sam sretan što sam pobijedio, a tablet ću iskoristiti za igru i učenje – kaže Dino. Cijelo Svjetsko prvenstvo, na kojemu je Hrvatska drugim mjestom ostvarila najveći uspjeh u povijesti, Dino je u dresu najboljeg nogometaša svijeta - Modrića, revno pratio s ocem, s kojim redovito odlazi i na utakmice - ispričala nam je Dinina baka Bosiljka, koja ga čuva odmalena. S unukom je podijelila sretni trenutak proglašenja pobjednika i dodjele nagrade, jer su Dinini roditelji Jasmin i Željka, inače u IT biznisu, bili odsutni zbog službenog putovanja u Irsku. Baka Bosiljka kaže nam kako je Dino likovni talent naslijedio od druge bake, slikarice.- Dino obožava crtati, ali najviše od svega voli sport, i to nogomet. Prije koji dan vratio se s utakmice Osijeka i Dinama sav uzbuđen – prepričava baka Bosiljka. Kaže da je nogomet uvijek dobrodošao i koristan, jer je Dino uz nogomet naučio i sve zemlje svijeta i njihove glavne gradove.Iako su tek dva mjeseca prošla od početka školske godine, za ovoga se prvašića već može reći da će biti odličan učenik, mišljenje je i učiteljice 1.b razreda Tatjane Šimić, uključenog u eksperimentalni program "Škola za život".- Dino je jako aktivan, kreativan, skroman i samozatajan dječak velikog potencijala. Jednako mu dobro idu svi predmet; odličan je čitač, lijepo govori, dobro računa – kaže Dinina učiteljica, koja vjeruje da je pred vrijednim dječakom blistava budućnost.Pobjednika su izabrali čitatelji preko kupona koji su u Glasu Slavonije izlazili od 20. do 30. listopada. Online izložba svih učeničkih radova dostupna je na www.glas-slavonije.hr.
Jasenka Pejaković
Bojan Divjak

glavni urednik Glasa Slavonije

GLASU SU VAŽNA POSTIGNUĆA MLADIH LJUDI

- Čestitam pobjedniku našeg likovnog natječaja i svim drugim prvašićima koji su vrijedno izrađivali svoje radove na satu likovnoga te ih na kraju poslali Glasu Slavonije. Čitatelji su imali nimalo lagan zadatak, jer, pregledavši sve pristgle radove, možemo reći da je bilo teško odabrati samo jedan najbolji, koji će zasjati na naslovnici ovogodišnjega Glasova “Mojeg prvog godišnjaka”. Naše najmlađe, njihov rad i rezultate i dalje ćemo svakodnevno pratiti, ali i dodatno kroz ovaj te druge naše projekte, kao što su “Osječki osmaši” i izbor Najosmaša odnosno Najosmašice - rekao je Divjak.
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike