Novosti
ANALIZA GINEKOLOŠKIH POSTUPAKA

Gotov inspekcijski nalaz u bolnicama
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Povjerenstvo koje je osnovao ministar zdravstva Milan Kujundžić razmotrit će u petak nalaze inspekcijskog nadzora, koji je u četvrtak završio u zdravstvenim ustanovama nakon javno iznesenih traumatičnih iskustava žena tijekom ginekoloških postupaka, a o svojim će zaključcima, kako se neslužbeno doznaje, povjerenstvo istoga dana izvijestiti javnost. Povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka, ginekologa i anesteziologa iz cijele Hrvatske analizirat će i donijeti zaključke o nalazu zdravstvene inspekcije.
Slobodna Dalmacija objavila je u četvrtak neslužbenu informaciju da je inspekcija u KBC-u Split utvrdila da u medicinskom postupanju prema saborskoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić nije bilo nepravilnosti.
Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu nakon javnog istupa zastupnice koja je u Saboru ustvrdila da joj je prije nekoliko mjeseci u splitskom KBC-u napravljena kiretaža bez anestezije. Nakon toga, u javnost su izašle brojne žene iznoseći svoja traumatična iskustvima tijekom ginekoloških zahvata i poroda pa je Ministarstvo zdravstva u bolnice poslalo inspekciju.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SANDRA RAPČAK O UBOJSTVU SVOGA OCA

Plakao je, svjestan da više neće vidjeti svoju djevojčicu

2

VUKOVARSKA BOLNICA - MJESTO STRADANJA

Gledali smo ranjene prijatelje i djecu, bolnica je bila naš dom

3

DAN PRIJE 27. OBLJETNICE OKUPACIJE

Milorad Pupovac odao počast žrtvama u Vukovaru