Sport
MAKSIMIR RASPRODAN, DINAMO IDE PO PROLJEĆE U EUROPI

Bjelica: S ovim dečkima išao bih i na kraj svijeta
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Dinamo večeras igra povijesnu utakmicu protiv Spartaka iz Trnave (21 sat), Zagreb ponovno trese nogometna groznica, 20 tisuća sretnika dokopalo se ulaznice (Sjever je zatvoren zbog kazne), i očekuje se pravi spektakl te na kraju veliko slavlje modrih igrača i navijača. Maksimir je već prije nekoliko dana bio rasprodan, ulaznica nema ni na crnom tržištu, svatko želi biti dio povijesti. Kako i ne bi, generacije igrača i navijača Dinama sanajale su ovo, a družina Nenada Bjelice pred vratima je raja, pred eurospkim proljećem. Naime, nakon punih 49 godina modri će, ako se ne dogodi neko čudo, igrati na proljeće u Europi.
- Znam kakva atmosfera vlada i da svi žele večeras na tribine, ali očekujem da ćemo povijesne utakmice ipak igrati na proljeće. Samo smo korak do velikog uspjeha i nemojte me pitati o pritisku. Pritisak je uvijek tu, prije svake utakmice, protiv Zeline, Osijeka, ili Trnave. Stvaramo ga i sami sebi, jer uvijek želimo biti najbolji i pobijediti, protiv koga god igrali - kaže trener Dinama Nenad Bjelica.
Dinamo je ove sezone sjajan u Europi, prvi je u skupini D s tri pobjede iz tri susreta. Pobjedom u večerašnjoj utakmici "zacamentirao" bi plasman u drugu fazu natjecanja, no dovoljan je i bod.
- Svi znamo što treba, imamo tri pobjede u tri utakmice. Najvažnije je da ovu dobru atmosferu održimo, da smo opušteni prije utakmice, a agresivni kad počne. Bod nam je dovoljan, ali uopće ne razmišljam o tome. Znate, imam taj problem, volim pobjeđivati. To znaju i moji dečki. Imam pobjednički mentalitet koji sam prenio na igrače, oni su super prihvatili sve moje ideje, sjajna su momčad, druže se na terenu i izvan njega i to je naša snaga. Ma kakav remi, kakav bod, idemo i protiv Spartaka odigrati bez ikakvih kalkulacija, u glavama nam je samo pobjeda - dodao je Bjelica koji je od gubitnika na eurosceni stvorio pobjednike.
- Imamo sjajnu momčad, vrhunske igrače i presretan sam što ih treniram. S ovim dečkima išao bih i na kraj svijeta - zaključio je trener modrih. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini